
“Radio sam svašta u životu, ali ovo me najviše veseli. Odlučio sam se za ovaj poziv iz ljubavi. Ja nisam dugo u ovome poslu, počeo sam raditi nakon školovanja, ali nadam se da me čeka duga karijera.”
Drago je idealan primjer kako putevi u životu ne moraju uvijek biti jasno zacrtani da bi polučili uspjehom. Ponekada je za sreću potrebno probavati. Važno je da nikada ne odustajemo, rekao bi Drago. Srednju tehničku školu završio je u Sisku. Nakon tehničke škole okušao se u vođenju obiteljskog caffe bara, fast fooda i restorana. Iako je tijekom godina više gradio svoje menagerske i poslovne vještine, osjetio je da mu stalno nešto fali. U traženju životne profesije put ga je uvijek nanovo vraćao hrani. Kada je shvatio da je vrijeme da se okuša u kulinarstvu, Drago se odlučio upisati program Profesionalni kuhar talijanske kuhinje, u Kul IN-u i ALMA-i. Pod kuharskom palicom voditelja edukacije i chefa Zdravka Perića i vrhunskih predavača kulinarskih praktikuma u ALMA-i te ujedno chefova svjetskoga glasa, Giovanni Cirese i Mauro Ellia, oblikovao je svoje vještine kao mladi kuhar, ali i upijao izvanredne ideje i koncepte u pripremi jela.
Kako se Drago iskazao tijekom nastave, dobio je i odlične preporuke za stažiranje te tako odlazi prema svojim željama u Veneciju i to u restoran Gran Caffe Quadri koji je ujedno jedan od zaštitnih simbola grada te pripada grupaciji Alajmo, uglednoj talijanskoj obitelji koja je svojim poslovnim carstvom postala jedan od najboljih brendova suvremene talijanske gastronomije. Restoran Gran Caffe Quadri osim što je ponosni nositelj Michelinove zvjezdice, smješten je u samom centru grada na Markovom trgu, njegova povijest seže još od 18. stoljeća kada je predstavljao najpopularniju kavanu tadašnje Venecije. Poznata imena književnosti, klasične glazbe, filma pohode i danas restoran Quadri.
Uz briljantno iskustvo stažiranja s velikim Alajmo timom i učenjem od chefa kuhinje Massimiliana Alajma, Drago je spremno dočekao završne ispite i dobru priliku za poslom. Ubrzo nakon dodjele diplome, njegovo iskustvo privuklo je a la carte restoran u Fažani, Rosignola Valbandon koji je upravo tražio mladog perspektivnog chefa kuhinje koji će svojim idejama i znanjem unaprijediti rad restorana. Nakon vrlo kratkog probnog roka, Drago je primljen na poziciju chefa kuhinje koju mu je omogućila priliku graditi cjelokupan imidž kuhinje restorana i stvarati jelovnike. Danas je Dragoslav uspješan chef kuhinje restorana Lanterna u Puli, gdje njeguje tradicionalne recepture kontinentalne i mediteranske kuhinje, prezentirajući ih na jedan sasvim nov i moderan način.
“Za mene je najveća poteškoća bila ta što nisam imao profesionalnog iskustva osim onoga u školi, a poslodavci su tražili iskustvo. Međutim to ovisi od čovjeka do čovjeka, ne uči se samo u školi, tu su i mediji, internet, knjige, televizija, ja sam se trudio dosta toga i sam naučiti. Kuhao sam kod kuće, htio sam sam sve probati. Danas kada radim kao chef kuhinje, najviše uživam u užurbanom ritmu kuhinje i naravno pohvalama nakon kvalitetno i fino odrađene večere. Mlađim kolegama bih savjetovao da budu uporni i da upijaju sva znanja koja im se prenose, da budu znatiželjni, da se ne boje reći ne znam i najvažnije od svega trebaju sve probavati, ne smiju imati predrasude prema hrani.”