Kulinarske priče iz Australije

Međunarodni tim alumnia profesionalnim je uspjesima počeo slagati zanimljive kulinarske priče u cijelome svijetu. Dio tih priča donosimo vam iz Australije, gdje su naši polaznici iz Sydneya, Brisbanea i Pertha svoja znanja vrlo brzo pretvorili u vlastite poduzetničke pothvate, a neki su ostali raditi u Europi u Michelinovim restoranima. 


"Kul IN je smješten u malome gradu što vam omogućuje da se stvarno koncentrirate na izradu slastica. Cijeli tim Kul IN-a je jako drag i pun podrške, zabavno je te vam se doista instruktori individualno posvećuju. Nije kao u mnogim drugim školama u kojima morate raditi u parovima ili grupama te nemate često priliku raditi sami i proći kroz cijeli proces pripreme slastica. Ovdje smo imali priliku pripremati sve sami, kao i raditi vlastite pogreške." Pročitajte više...

 

 

 

“Po završetku programa slastičarstva u Kul IN-u počela sam graditi ideju o vlastitoj kompaniji u sklopu koje bi pripremala dekorativne torte, sitne catering slastice i kolače. Na moju veliku sreću za početak sam imala priliku vježbati u profesionalnoj kuhinji obiteljskog caffe bara, što je doista velika pomoć za svakog početnika." Pročitajte više... 

 

 

 

“Privatni i profesionalni život u potpunosti su mi se razlikovali. Slobodno vrijeme koristio sam samo za istraživanje novih restorana i barova u Sydneyu, sve u želji da isprobam što više novih okusa i kombinacija. Stalno sam kuhao doma za prijatelje, uživao u eksperimentiranju, probavanju novih namirnica i začina, a onda sam u jednom momentu shvatio da cijelo svoje slobodno vrijeme i zaradu trošim jedino i samo na hranu i putovanje.” Pročitajte više...

 

 

“Školovanje je bilo doista intenzivno, ali sam naučila puno o sebi. Po prvi puta sam se sama odselila u zemlju u kojoj nikoga ne poznajem, tako da mi je i to bilo zanimljivo iskustvo. Naučila sam se nositi s problemskim situacijama u kuhinji, kako ih rješavati s timom kojega sam tek nedavno upoznala, zatim živjeti s ljudima koje nisam poznavala, a najljepše od svega je bilo stvaranje novih prijateljstava. Prošla sam jedinstveno osobno putovanje, naučila nove vještine kuhanja, usavršavala se svakim danom sve više i uživala u svom napretku.” Pročitajte više...