
Kulinarstvo postaje sve traženije zanimanje. Osim što nudi brojne mogućnosti zapošljavanja, kreativno je, zanimljivo, ima prostora za neprestano učenje i usavršavanje, pruža i šansu za rad u cijelome svijetu. Ljubitelji kulinarstva i mladi chefovi na profesionalnom putu kontinuirano traže nove prilike za školovanje. U Kul IN-u se tako sve više okupljaju mladi kuhari iz cijeloga svijeta s ciljem da steknu nova iskustva, prijateljstva i znanja. Za ovu priču htjeli bismo posebno istaknuti perspektivni tim mladih chefova iz istočne Europe za koje vjerujemo da će pokrenuti male kulinarske revolucije u svojim zemljama. Upoznajte ih.
Nezahvalno je uopće pokušati generalizirati tako veliko geografsko područje poput Istočne Europe. Temperamenti i kuhinje su slični, a različiti, povijest složena i duga. Ipak, svi ćemo se složiti da je Istočna Europa poznata je po hladnoj zimi, toploj dobrodošlici i bakinoj kuhinji. Upoznajte tim Kul IN-ovih polaznika i alumnija iz tog kuta svijeta, pročitajte zašto su se odlučili upisati upravo Kul IN i koji su im planovi za budućnost i što misle o našem novom programu na ruskom.


Studij kulinarstva nije bio Tetianin prvi izbor škole. Tetiana Ostrogliad i Andrii Plotnikov su Kul IN-ovi polaznici koji dolaze iz grada Kharkiva u Ukrajini. Bračni par dolazi u Kul IN na školovanje za program Profesionalni kuhar talijanske kuhinje. Tatiana je prethodno završila studij novinarstva te je imala uspješnu marketinšku agenciju. Rad u medijima i odnosima s javnošću potaknuo ju je na razmišljanje o daljnjem školovanju u sklopu kojega će imati prilike specijalizirati nova znanja. Kako je vrijeme prolazilo i njezina ideja je sazrijevala te je odlučila da se želi školovati za profesionalnog kuhara. Tetiana je imala sreće da ju je i njezin suprug od početka podržavao te zajedno s njom dijelio strast prema gastronomiji. Pročitajte više...