Nova generacija chefova iz istočne Europe

Kulinarstvo postaje sve traženije zanimanje. Osim što nudi brojne mogućnosti zapošljavanja, kreativno je, zanimljivo, ima prostora za neprestano učenje i usavršavanje, pruža i šansu za rad u cijelome svijetu. Ljubitelji kulinarstva i mladi chefovi na profesionalnom putu kontinuirano traže nove prilike za školovanje. U Kul IN-u se tako sve više okupljaju mladi kuhari iz cijeloga svijeta s ciljem da steknu nova iskustva, prijateljstva i znanja. Za ovu priču htjeli bismo posebno istaknuti perspektivni tim mladih chefova iz istočne Europe za koje vjerujemo da će pokrenuti male kulinarske revolucije u svojim zemljama. Upoznajte ih.

Nezahvalno je uopće pokušati generalizirati tako veliko geografsko područje poput Istočne Europe. Temperamenti i kuhinje su slični, a različiti, povijest složena i duga. Ipak, svi ćemo se složiti da je Istočna Europa poznata je po hladnoj zimi, toploj dobrodošlici i  bakinoj kuhinji. Upoznajte tim Kul IN-ovih polaznika i alumnija iz tog kuta svijeta, pročitajte zašto su se odlučili upisati upravo Kul IN i koji su im planovi za budućnost i što misle o našem novom programu na ruskom.

 

"Ne volim složene postupke ili korištenje previše tehnika u pripremi hrane, već preferiram jednostavne tehnike, jednostavnu prezentaciju hrane i talijanski stil." Kul IN polaznik iz Moskve, Gleb Nekrasov, još je u djetinjstvu pokazao zanimanje za kulinarstvo, ali nije ni sanjao da će zaista postati profesionalni chef! Pružila mu se prilika i odlučio je pretvoriti svoj san u jasno definiranu karijeru te upisati program Profesionalni kuhar talijanske kuhinje. Trenutno svoje vještine brusi u Kul IN-u, a nakon toga nastavlja školovanje u Italiji. Pročitajte više...



"Po mom mišljenju, Kul IN je najbolja polazna točka za one koji žele postati profesionalci i za one koji žele poboljšati svoje kulinarske vještine. Znam da ljudi koji rade tamo ulažu mnogo truda kako bi izašli u susret svakom od nas polaznika. Stoga, savjetujem budućim polaznicima da mjesece edukacije u Kul IN-u provedu usredotočeni, ali da uživaju u svakom danu programa jer vjerojatno više neće imati takvu priliku u životu." Pročitajte više...



Smatram da je sjajno što imam diplomu i vještine jer bez obzira gdje se nalazim, čak i ako odem u stranu zemlju, ne moram govoriti jezik, dovoljno je da pokažem što mogu i znam.“ Ponekad je potrebno puno planiranja kako bismo dosegli željenu razinu i vrstu obrazovanja. Za Liudmylu Lavrinenko to je značilo da će proći nekoliko godina prije no što dođe pravo vrijeme za upis programa. S velikom strašću za slastičarstvo Liudmyla je konačno počela ostvarivati svoj san. Pročitajte više...

Studij kulinarstva nije bio Tetianin prvi izbor škole. Tetiana Ostrogliad i Andrii Plotnikov su Kul IN-ovi polaznici koji dolaze iz grada Kharkiva u Ukrajini. Bračni par dolazi u Kul IN na školovanje za program Profesionalni kuhar talijanske kuhinje. Tatiana je prethodno završila studij novinarstva te je imala uspješnu marketinšku agenciju. Rad u medijima i odnosima s javnošću potaknuo ju je na razmišljanje o daljnjem školovanju u sklopu kojega će imati prilike specijalizirati nova znanja. Kako je vrijeme prolazilo i njezina ideja je sazrijevala te je odlučila da se želi školovati za profesionalnog kuhara. Tetiana je imala sreće da ju je i njezin suprug od početka podržavao te zajedno s njom dijelio strast prema gastronomiji. Pročitajte više...