Projekt - Otvaranje restorana u Bavarskoj

Otvaram vrlo mali i ugodan fine dining restoran, a kasnije se nadamo da ćemo raditi i catering za vjenčanja u njemačkim dvorcima. Program mi je dao bolju predstavu o tome što znači raditi u profesionalnoj kuhinji. Također sam naučio i upoznao se sa sastavljanjem jelovnika. Znam koliko truda treba uložiti u sastavljanje dobrog jelovnika.


Kul IN alumni dolaze iz cijelog svijeta, razlikuju se po kulturama, ali i razini kulinarskog iskustva. Pa ipak, na kraju pronađu jedinstven i svoj put do kulinarskih zvijezda. Tobias Neumann desetljećima je radio kao marketing stručnjak za razne industrijske tvrtke u Njemačkoj, ali nešto ga je potaknulo da se zaljubi u kulinarstvo prije 25 godina. Pročitajte njegovu priču i saznajte što je naučio u Kul IN-u te kakvi su mu planovi za budućnost.

 

Kul IN: Možeš li nam reći nešto više o svom profesionalnom putu?

- Kulinarstvo je u moj život ušlo kao moguća karijera prije otprilike 25 godina, kada sam imao priliku napisati priču o nekim vrlo popularnim kuharima u Njemačkoj i Francuskoj.

Radio sam marketing za tvrtke iz raznih industrija, uglavnom za njemačku industriju. Mnogi mladi ljudi ulaze u svijet marketinga, pritisak se povećao i sada sam odlučio slijediti svoj istinski san!

Kul IN: Zašto Kul IN?

- Program mi je vremenski jako odgovarao, 2 mjeseca je idealno, relativno je blizu mom domu - iz Njemačke sam i mogu doći automobilom. Također mi se svidjelo to što su sva predavanja bila na engleskom. Razmišljao sam o edukaciji u Španjolskoj ili Francuskoj, ali ne znam njihove jezike.

Kul IN: Kakva su tvoja očekivanja nakon programa? Kako će vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve?

- Otvaram vrlo mali i ugodan fine dining restoran, a kasnije se nadamo da ćemo raditi i catering za vjenčanja u njemačkim dvorcima. Program mi je dao bolju predstavu o tome što znači raditi u profesionalnoj kuhinji. Također sam naučio i upoznao se sa sastavljanjem jelovnika. Znam koliko truda treba uložiti u sastavljanje dobrog jelovnika.

Kul IN: Koja lekcija ti je bila najdraža?

- Riba je bila vrlo zanimljiva i rižoto. Prije nisam bio ljubitelj rižota, međutim, vidio sam kako se priprema na pravi način i koliko ukusan može biti, pa sam ga zavolio!

Kul IN: Što te motivira?

- Motivira me činjenica da mi ovaj posao nudi osobnu slobodu i da mogu raditi stvari koje volim, a sjajno je i zaraditi nešto novca u procesu.

Kul IN: Kako biste opisali svoj stil kuhanja?

- Volim moderne tehnike.

Kul IN: Tri kvalitete svakog dobrog kuhara?

- Dobar kuhar treba biti svjestan svega što se događa u kuhinji, mora dobro voditi tim, i posljednje, ali ne najmanje bitno, dobar kuhar mora imati izvrsne kuharske vještine.

Kul IN: Savjeti za buduće studente Kul IN-a?

- To je dobro mjesto za ljude koji nemaju mnogo iskustva. Svi mogu utvrditi temelje i naučiti kako napraviti izvrsna jela s osnovnim znanjem, bez kompliciranja.

3 mjeseca po završetku programa Kulinarstva, Tobias je otvorio vlastiti restoranom u Bavarskoj.

IMG_0194.jpg IMG_0702.jpg IMG_6146.jpg IMG_9383.jpg IMG_5991.jpg IMG_9500.jpg IMG_9744.jpg IMG_9527.jpg IMG_20200623_151222_889.jpg Tobias_Neumann_03_570.jpg