Karijera nakon Kul IN-a

 

Biti kuhar je super zbog kreativnosti koja stoji iza jela koje spremate i mogućnosti da kombinirate različite tehnike i nove okuse koje dosad nitko nije pokušao spojiti.

 

 

 

 

Često nas pitate 'Što nakon Kul IN programa?' Donosimo vam jedan od primjera! Sylvia je nakon Kul IN-a doista ostvarila internacionalnu karijeru i uspješno se uklopila u profesionalne kuhinje na tri različita kontinenta, a skrasila se u svojoj! Otvorila je vlastiti mali restoran i primijenila ono što je naučila u Kul IN-u i po cijelome svijetu. Pročitajte intervju i pratite Sylviju od Kul IN-a preko Engleske, Francuske, Kanade i sve do Australije.

Kul IN: Kada ste se odlučili baviti kulinarstvom?

Za profesionalnu karijeru u kulinarstvu odlučila sam se 2016. godine, kad sam počela tražiti škole diljem Europe kako bih ostvarila svoj cilj da postanem kuharica. Na kraju sam pronašla Kul IN i odmah se prijavila na program.

Kul IN: Recite nam više o svojoj karijeri nakon Kul IN-a, gdje ste do sada radili?

Dok sam završavala program Kulinarstva u Kul IN-u, pisala sam mnogim restoranima u Londonu, slala CV i tražila potencijalno zaposlenje. Na kraju sam pronašla jedan tapas restoran koji me primio. Nakon toga sam prešla u fine dining talijanski restoran Luca. Neko sam vrijeme radila i u restoranu koji služi suvremenu englesku kuhinju prije nego što sam se na 7 mjeseci preselila u Francusku raditi u brasserie pod imenom Maison des tetes u mjestu Colmar, pokrajina Alsace. Od tada sam uspjela pronaći posao i u Chicagu u Michelin restoranu Proxi, a na kraju sam se vratila kući u Australiju i s obiteljskim prijateljem otvorila mali restoran koji poslužuje europsku kuhinju.

Kul IN: Kako vas je program pripremio za ovo uzbudljivo profesionalno putovanje oko svijeta?

Budući da sam "u zrelim godinama" za učenje, nisam se htjela prijaviti za posao chefa, a da nisam naučila neko osnovno znanje i terminologiju. Kul IN me pripremio i dao mi samopouzdanje da zakoračim u profesionalnu kuhinju.

Kul IN: Zašto je super biti kuhar?

Biti kuhar je super zbog kreativnosti koja stoji iza jela koje spremate i mogućnosti da kombinirate različite tehnike i nove okuse koje dosad nitko nije pokušao spojiti. Naravno, dopustiti gostima da uživaju u hrani samo je po sebi zadovoljstvo.

Kul IN: Što vas tjera da i dalje napredujete i koje ste lekcije naučili putem?

Moja me osobnost tjera da nastavim dalje. U ovom poslu ima puno natjecanja i kompetitivnih ljudi koji se bore za ograničen broj dobrih plaća. Jedini način da pronađete pravo zadovoljstvo jest da nastavite raditi najbolje što možete, nastavite se truditi bez obzira uspije li vam jelo iz prvog puta od ruke ili ne. Važno je imati samopouzdanja, ali i znati kada trebate zatražiti pomoć.

2020-09-16_12_05_29-Sylvia_Wojczys_sylviawojczys__Instagram_photos_and_videos.png 17.jpg 2020-09-16_12_06_01-Sylvia_Wojczys_sylviawojczys__Instagram_photos_and_videos.png 2020-09-16_12_08_31-Sylvia_Wojczys_sylviawojczys__Instagram_photos_and_videos.png 2020-09-16_12_09_45-Sylvia_Wojczys_sylviawojczys__Instagram_photos_and_videos.png 2020-09-16_12_10_42-Sylvia_Wojczys_sylviawojczys__Instagram_photos_and_videos.png IMG_6745.jpg Screenshot_20170109-222943.png Screenshot_20200910-220635.png IMG_20200731_161055.png