Profesionalni kuhar talijanske kuhinje

Kulinarski Institut Kul IN i talijanska kulinarska škola ALMA su za Vas pripremili jedinstveni program talijanske kuhinje u trajanju od deset mjeseci.

Ovaj intenzivni program internacionalnog karaktera izvodi se na dvije lokacije. Početak edukacije se odvija u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku, dok nastavak slijedi u međunarodnom studentskom okruženju, u našoj partnerskoj školi ALMA, u gradu Colorno.

Program je zamišljen s jasnim ciljem da u deset mjeseci formira buduće profesionalne kuhare s naglaskom na specijalizaciji u talijanskoj gastronomiji. Uz vrhunsku nastavu, program uključuje i petomjesečno stažiranje u elitnim talijanskim restoranima i hotelima te pruža neprocjenjivo iskustvo učenja i rada u internacionalnoj sredini.

Po uspješnom završetku stažiranja, te nakon položenog završnog ispita, Kul IN i ALMA studentu dodjeljuju certifikat sa zvanjem Profesionalni kuhar talijanske kuhinje. 

Trajanje programa: 11 mjeseci

Termin izvođenja nastave u Kul IN-u: 

  • 10.10.2023. – 19.12.2023.
  • 16.01.2024. – 21.03.2024. 
  • 02.04.2024. – 11.06.2024. 

 

Cijena programa po studentu: 20.500,00 Eura

*Upisi za sve termine su otvoreni!

NAPOMENA: Od 1.6.2023. mijenjat će se cijene programa. Nova cijena za dio programa koji se odvija u Kul IN-u bit će 9.250,00 EUR (PDV uključen). Polaznici koji dovrše proces prijave do tog datuma, upisuju željeni program po trenutnoj cijeni.

Školarina za program uključuje:

  • Cjelokupan program certifikata Profesionalni kuhar talijanske kuhinje
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak, Colorno, stažiranje)
  • Ručak u dane odvijanja nastave (Sisak, Colorno, stažiranje)
  • Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
  • Smještaj i hranu (osigurava restoran domaćin) i pomoć studentima tijekom stažiranja

U cijenu nisu uključeni:

  • Obroci vikendom 

 

Detaljan pregled programa  

  1. Period u Sisku:

Obrazovanje za profesionalnog kuhara talijanske kuhinje počinje u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku. U trajanju od dva mjeseca studenti stječu znanja u osnovnim vještinama i tehnikama kuhanja kako bi bili u potpunosti pripremljeni za pohađanje daljnje edukacije u Italiji. Nastava je na hrvatskom i engleskom jeziku.

Nastavni plan i program Kul IN-a osmišljen je od strane našeg voditelja edukacije Zdravka Perića, chefa s dugogodišnjom međunarodnom kulinarskom karijerom, jednog od prvih Hrvata s diplomom Ars Culinarie prestižne akademije Le Cordon Bleu. 

 

PREDMET

BR. SATI

METODE UČENJA

Povijest kuharstva
6 Teorija
Higijena hrane i zaštita na radu 13 Teorija
Osnovne tehnike termičke obrade namirnica
24 Teorija i praksa
Osnovne tehnike rezanja 25 Praksa
Priprema hrane, umaci i juhe 27 Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet
Osnovne tehnike obrade mesa i ribe 85 Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet
Povrće i vegetarijanska prehrana 57 Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet
Deserti 43 Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet
Management u ugostiteljstvu 10
Osnove poduzetništva
Ekonomika poslovanja
Osnove enologije i kušanja vina 42 Teorija i praksa

Ukupan broj sati

332

 

Ukupan broj mjeseci

2

 

Ostale informacije o školovanju u trajanju od 2 mjeseca u Sisku:

  • Školskih sati: 5 sati dnevno od ponedjeljka do petka
  • Jezik: hrvatski i engleski jezik
  • Nastavni materijal: osigurani od strane  Kul IN-a (digitalna literatura)
  • Uniforme: osigurane od strane Kul IN-a

     2.  Period u Colornu:

Edukacija se u sljedećih tri mjeseca nastavlja u Italiji, u gradu Colorno, u našoj partnerskoj školi ALMA.

Program je osmišljen po ALMA Metodi  koja u dinamičnom internacionalnom okruženju na engleskom jeziku omogućuje uspješno daljnje usavršavanje kulinarskih vještina s ciljem specijalizacije u talijanskoj gastronomiji. Studenti će tijekom školovanja u ALMA-i uz kulinarske praktikume učiti povijest talijanske kuhinje i kulture, lokalne proizvode i namirnice, vina i tjestenine. Nastava obuhvaća izlete u lokalne proizvodne centre kako bi se polaznicima predstavio proces proizvodnje, prerade i komercijalne distribucije namirnica vezanih uz kulinarstvo.

Teorijsku i praktičnu nastavu vodi tim stručnih nastavnika ujedno vrhunskih chefova, a odvija se u izvrsno opremljenim učionicama i kuhinjama smještenim u povijesnoj palači Palazzo Ducale. Nakon edukacije, a prije početka stažiranja, nastavno osoblje ALMA-e će ocijeniti napredak svakog studenta.

Ostale informacije o školovanju u trajanju od 3 mjeseca u Colornu:

  • Grupe od minimalno 15 do maksimalno 20 studenata
  • Jezik: engleski jezik
  • Nastavni materijali: osigurani od strane ALMA-e
  • Uniforme: osigurane od strane od ALMA-e

3.    Stažiranje

Kulinarske vještine studenti će dalje usavršavati kroz petomjesečno stažiranje u renomiranim talijanskim restoranima i hotelima, s ciljem primjene naučenog tijekom školovanja u Sisku i Colornu. Trening će zasigurno biti vrlo intenzivan i uzbudljiv, a mnogima će otvoriti vrata u svijet visoke gastronomije. 

ALMA će pažljivo odabrati destinaciju stažiranja prema osobinama svakog pojedinog studenta, njegovim željama, sklonostima, snagama  i slabostima.

Za vrijeme stažiranja studenti imaju osiguran smještaj i hranu, uz kontinuiranu podršku profesora u ALMA-i.

4. Završni ispit

Završno testiranje stečenog znanja i vještina usvojenih tijekom edukacije provjerit će se na završnom ispitu u školi ALMA. To je praktični ispit kojeg će ocijeniti ugledni talijanski kuhari i chefovi-mentori, a sastoji se u pripremanju autorskog jela i deserta s karakteristikama zadane talijanske regije.

 

Kul IN je mjesto gdje se Vaša strast pretvara u uzbudljivu karijeru u čudesnom svijetu hrane, pića i slastica.

Želite rezervirati sastanak s Kul IN-om? Kliknite ovdje i rezervirajte svoj termin.

 

KUL_IN_Prijavnica
Alma_20120731_1120.jpg Alma_20140415_081.jpg Alma_20150730_0053.jpg ALMA_MAR9949.jpg FOTO-5.jpg FOTO-16.jpg Inaugurazione_Anno_Accademico_17-09-12_13.jpg JooYongHak_3.jpg RAVIOLI_AL_RADICCHIO_ALLA_GRIGLIA_SU_FONDUTA_DI_TALEGGIO_ART9460.JPG TIMBALLO_DI_MACCHERONI_POMODORINI_DEL_PIENNOLO_E_CREMA_DI_BUFALA_ART9580.JPG TommasiniFrancesco3.jpg