
Kulinarski Institut Kul IN i talijanska kulinarska škola ALMA su za Vas pripremili jedinstveni program talijanske kuhinje u trajanju od deset mjeseci.
Ovaj intenzivni program internacionalnog karaktera izvodi se na dvije lokacije. Početak edukacije se odvija u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku, dok nastavak slijedi u međunarodnom studentskom okruženju, u našoj partnerskoj školi ALMA, u gradu Colorno.
Program je zamišljen s jasnim ciljem da u deset mjeseci formira buduće profesionalne kuhare s naglaskom na specijalizaciji u talijanskoj gastronomiji. Uz vrhunsku nastavu, program uključuje i petomjesečno stažiranje u elitnim talijanskim restoranima i hotelima te pruža neprocjenjivo iskustvo učenja i rada u internacionalnoj sredini.
Po uspješnom završetku stažiranja, te nakon položenog završnog ispita, Kul IN i ALMA studentu dodjeljuju certifikat sa zvanjem Profesionalni kuhar talijanske kuhinje.
Trajanje programa: 11 mjeseci
Termin izvođenja nastave u Kul IN-u:
- 10.10.2023. – 19.12.2023.
- 16.01.2024. – 21.03.2024.
- 02.04.2024. – 11.06.2024.
Cijena programa po studentu: 20.500,00 Eura
*Upisi za sve termine su otvoreni!
NAPOMENA: Od 1.6.2023. mijenjat će se cijene programa. Nova cijena za dio programa koji se odvija u Kul IN-u bit će 9.250,00 EUR (PDV uključen). Polaznici koji dovrše proces prijave do tog datuma, upisuju željeni program po trenutnoj cijeni.
Školarina za program uključuje:
- Cjelokupan program certifikata Profesionalni kuhar talijanske kuhinje
- Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak, Colorno, stažiranje)
- Ručak u dane odvijanja nastave (Sisak, Colorno, stažiranje)
- Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
- Smještaj i hranu (osigurava restoran domaćin) i pomoć studentima tijekom stažiranja
U cijenu nisu uključeni:
- Obroci vikendom
Detaljan pregled programa
- Period u Sisku:
Obrazovanje za profesionalnog kuhara talijanske kuhinje počinje u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku. U trajanju od dva mjeseca studenti stječu znanja u osnovnim vještinama i tehnikama kuhanja kako bi bili u potpunosti pripremljeni za pohađanje daljnje edukacije u Italiji. Nastava je na hrvatskom i engleskom jeziku.
Nastavni plan i program Kul IN-a osmišljen je od strane našeg voditelja edukacije Zdravka Perića, chefa s dugogodišnjom međunarodnom kulinarskom karijerom, jednog od prvih Hrvata s diplomom Ars Culinarie prestižne akademije Le Cordon Bleu.
PREDMET |
BR. SATI |
METODE UČENJA |
Povijest kuharstva |
6 | Teorija |
Higijena hrane i zaštita na radu | 13 | Teorija |
Osnovne tehnike termičke obrade namirnica |
24 | Teorija i praksa |
Osnovne tehnike rezanja | 25 | Praksa |
Priprema hrane, umaci i juhe | 27 | Teorija i praksa Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet |
Osnovne tehnike obrade mesa i ribe | 85 | Teorija i praksa Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet |
Povrće i vegetarijanska prehrana | 57 | Teorija i praksa Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet |
Deserti | 43 | Teorija i praksa Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet |
Management u ugostiteljstvu | 10 |
Osnove poduzetništva
Ekonomika poslovanja |
Osnove enologije i kušanja vina | 42 | Teorija i praksa |
Ukupan broj sati |
332 |
|
Ukupan broj mjeseci |
2 |
|
Ostale informacije o školovanju u trajanju od 2 mjeseca u Sisku:
- Školskih sati: 5 sati dnevno od ponedjeljka do petka
- Jezik: hrvatski i engleski jezik
- Nastavni materijal: osigurani od strane Kul IN-a (digitalna literatura)
- Uniforme: osigurane od strane Kul IN-a
2. Period u Colornu:
Edukacija se u sljedećih tri mjeseca nastavlja u Italiji, u gradu Colorno, u našoj partnerskoj školi ALMA.
Program je osmišljen po ALMA Metodi koja u dinamičnom internacionalnom okruženju na engleskom jeziku omogućuje uspješno daljnje usavršavanje kulinarskih vještina s ciljem specijalizacije u talijanskoj gastronomiji. Studenti će tijekom školovanja u ALMA-i uz kulinarske praktikume učiti povijest talijanske kuhinje i kulture, lokalne proizvode i namirnice, vina i tjestenine. Nastava obuhvaća izlete u lokalne proizvodne centre kako bi se polaznicima predstavio proces proizvodnje, prerade i komercijalne distribucije namirnica vezanih uz kulinarstvo.
Teorijsku i praktičnu nastavu vodi tim stručnih nastavnika ujedno vrhunskih chefova, a odvija se u izvrsno opremljenim učionicama i kuhinjama smještenim u povijesnoj palači Palazzo Ducale. Nakon edukacije, a prije početka stažiranja, nastavno osoblje ALMA-e će ocijeniti napredak svakog studenta.
Ostale informacije o školovanju u trajanju od 3 mjeseca u Colornu:
- Grupe od minimalno 15 do maksimalno 20 studenata
- Jezik: engleski jezik
- Nastavni materijali: osigurani od strane ALMA-e
- Uniforme: osigurane od strane od ALMA-e
3. Stažiranje
Kulinarske vještine studenti će dalje usavršavati kroz petomjesečno stažiranje u renomiranim talijanskim restoranima i hotelima, s ciljem primjene naučenog tijekom školovanja u Sisku i Colornu. Trening će zasigurno biti vrlo intenzivan i uzbudljiv, a mnogima će otvoriti vrata u svijet visoke gastronomije.
ALMA će pažljivo odabrati destinaciju stažiranja prema osobinama svakog pojedinog studenta, njegovim željama, sklonostima, snagama i slabostima.
Za vrijeme stažiranja studenti imaju osiguran smještaj i hranu, uz kontinuiranu podršku profesora u ALMA-i.
4. Završni ispit
Završno testiranje stečenog znanja i vještina usvojenih tijekom edukacije provjerit će se na završnom ispitu u školi ALMA. To je praktični ispit kojeg će ocijeniti ugledni talijanski kuhari i chefovi-mentori, a sastoji se u pripremanju autorskog jela i deserta s karakteristikama zadane talijanske regije.
Kul IN je mjesto gdje se Vaša strast pretvara u uzbudljivu karijeru u čudesnom svijetu hrane, pića i slastica.
Želite rezervirati sastanak s Kul IN-om? Kliknite ovdje i rezervirajte svoj termin.