Međunarodna suradnja

U želji da našim polaznicima pružimo potpuno iskustvo studiranja talijanske gastronomije i kulinarstva ostvarili smo suradnju sa svjetski poznatom talijanskom kulinarskom akademijom.

Kulinarski Institut Kul IN i ALMA, la Scuola Internazionale di Cucina Italiana, uspješno su razvili zajedničke programe "Profesionalni kuhar talijanske kuhinje" i "Profesionalni slastičar talijanskih slastica". Programi  omogućuju studentima da u sklopu intenzivne nastave, koja se djelomično izvodi u Sisku, a djelomično u Italiji, ostvare neprocjenjivo međunarodno iskustvo studiranja. Osim brojnih kulinarskih praktikuma tijekom studija, polaznici će doživjeti i pravu pustolovinu stažiranja u kuhinjama i slastičarnicama prestižnih talijanskih restorana i hotela.

 

 

ALMA je osnovana 2004. godine, a danas predstavlja temelj obrazovanja u gastronomiji koliko u Italiji toliko i u svijetu. ALMA je okupila kremu talijanskih chefova, povezala se s 19 najuspješnijh i najprestižnijih kulinarskih škola (Kanada, SAD, Meksiko, Brazil, Argentina, Velika Britanija, Slovenija, Turska, Južnoafrička Republika, Indija, Japan, Južna Koreja, Kina, Tajvan, Malezija, Australija), među kojima je i Kulinarski Institut Kul IN, zatim stvorila mrežu od 750 restorana u Italiji te surađuje s vrhunskim proizvođačima. Smještena je u gradu Colorno pokraj Parme, a koliko je prestižna vidljivo je i prema raskošnom Kneževom dvoru iz 18. stoljeća u kojemu je smještena.