Kulinarstvo

Kulinarski Institut Kul IN osmislio je jedinstveni program kulinarstva u trajanju od dva mjeseca, u sklopu kojega će polaznici dobiti znanja u kuharstvu i osnovama slastičarstva.

Ovaj intenzivni program namijenjen je polaznicima koji žele unaprijediti svoja znanja u kuharstvu ili profesionalno se usmjeriti prema gastronomiji. U sklopu programa polaznici će imati kuharske praktikume, teorijsku nastavu, stručne posjete različitim proizvodnim centrima ili obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te predavanja gostujućih hrvatskih i inozemnih chefova.

Program je zamišljen s jasnim ciljem da u dva mjeseca polaznicima pruži osnovna znanja potrebna za početak rada u profesijama vezanim uz kulinarstvo. Uz kvalitetnu nastavu i profesionalna znanja koja će polaznici naučiti tijekom programa, imat će također priliku ostvariti brojne kontakte s eminentnim kuharima i šefovima kuhinja te izbliza upoznati profesionalnu gastronomiju.

Po završetku programa Kul IN dodjeljuje Kul IN certifikat Profesionalni kuhar.

Trajanje programa: 3 mjeseca

 Termini izvođenja nastave:

  • 10.10.2023. – 19.12.2023.
  • 16.01.2024. – 21.03.2024. 
  • 02.04.2024. – 11.06.2024. 

Cijena programa: 7.125,00 Eura, PDV je uključen u cijenu.

*Upisi za sve termine su otvoreni!

NAPOMENA: Od 1.6.2023. mijenjat će se cijene programa. Nova cijena bit će 9.250,00 EUR (PDV uključen). Polaznici koji dovrše proces prijave do tog datuma, upisuju željeni program po trenutnoj cijeni.

Navedena cijena uključuje:

  • Cjelokupan program Kulinarstva
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak)
  • Ručak od ponedjeljka do petka  (Sisak)
  • Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
  • Nastavni materijal (digitalna literatura)
  • Uniforme

Detaljan pregled programa:

PREDMET

BR. SATI

METODE UČENJA

Povijest kuharstva

6

Teorija

Higijena hrane i zaštita na radu

13

Teorija

Osnovne tehnike termičke obrade namirnica

24

Teorija i praksa

Osnovne tehnike rezanja

25

Praksa

Priprema hrane, umaci i juhe

27

Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet

Osnovne tehnike obrade mesa i ribe

85

Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet

Povrće i vegetarijanska prehrana

57

Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet

Deserti

43

Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet

Management u ugostiteljstvu

10 

Osnove poduzetništva

Ekonomika poslovanja

Osnove enologije i kušanja vina 42 Teorija i praksa 

Ukupan broj sati

332

 

Ukupan broj mjeseci

2

 

Ostale informacije o školovanju

  • Nastavni program: 5 sati dnevno od ponedjeljka do petka
  • Jezik: hrvatski i engleski jezik
  • Nastavna literatura: osigurana od strane  Kul IN-a
  • Uniforme: osigurava Kul IN

Kulinarski praktikumi

S ciljem da polaznici što uspješnije usavrše kuharske tehnike, program se temelji na 80 posto praktične nastave i kulinarskim praktikumima. Kulinarski praktikumi započinju od samih osnova kako bi polaznicima omogućili da pravilno i temeljito usavrše kuharske tehnike i da nadograđuju svoja znanja. Cjeline koje se obrađuju u sklopu kulinarskih praktikuma su: Higijena hrane i zaštita na radu; Osnovne tehnike termičke obrade namirnica; Osnovne tehnike rezanja; Priprema hrane, umaci i juhe; Osnovne tehnike obrade mesa i ribe; Povrće i vegetarijanska prehrana i Deserti.

Stručni posjeti

U sklopu programa polaznici će imati organizirane stručne posjete proizvodnim centrima prehrambenih proizvoda i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Cilj posjeta je polaznike bolje upoznati s procesima pripreme i skladištenja namirnica, poput: različitih vrsta sireva, pekarskih proizvoda, mesa i suhomesnatih proizvoda, kave, vina itd. Tijekom posjete polaznici se uče prepoznavanju kvalitetnih namirnica, stvaraju kontakte s lokalnim proizvođačima, upoznaju lokalne proizvode te uče detalje proizvodnje ili pripreme namirnica koje koriste tijekom kulinarskih praktikuma.

Za sva dodatna pitanja i  informacije javite se na:

 

Pozivamo vas da nas dođete posjetiti. U obilazak škole uključeno je stručno vodstvo i upoznavanje s predavačima.

 

Kul IN je mjesto gdje se Vaša strast pretvara u uzbudljivu karijeru u čudesnom svijetu hrane, pića i slastica.

Obratite nam se s povjerenjem već danas!

 

Želite rezervirati sastanak s Kul IN-om? Kliknite ovdje i rezervirajte svoj termin.

KUL_IN_Prijavnica
IMG_0694.jpg IMG_0022.jpg IMG_0609.jpg IMG_2873.jpg IMG_6025-2.jpg IMG_6800.jpg