
Kulinarski Institut Kul IN osmislio je jedinstveni program kulinarstva u trajanju od dva mjeseca, u sklopu kojega će polaznici dobiti znanja u kuharstvu i osnovama slastičarstva.
Ovaj intenzivni program namijenjen je polaznicima koji žele unaprijediti svoja znanja u kuharstvu ili profesionalno se usmjeriti prema gastronomiji. U sklopu programa polaznici će imati kuharske praktikume, teorijsku nastavu, stručne posjete različitim proizvodnim centrima ili obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te predavanja gostujućih hrvatskih i inozemnih chefova.
Program je zamišljen s jasnim ciljem da u dva mjeseca polaznicima pruži osnovna znanja potrebna za početak rada u profesijama vezanim uz kulinarstvo. Uz kvalitetnu nastavu i profesionalna znanja koja će polaznici naučiti tijekom programa, imat će također priliku ostvariti brojne kontakte s eminentnim kuharima i šefovima kuhinja te izbliza upoznati profesionalnu gastronomiju.
Po završetku programa Kul IN dodjeljuje Kul IN certifikat Profesionalni kuhar.
Trajanje programa: 3 mjeseca
Termini izvođenja nastave:
- 10.10.2023. – 19.12.2023.
- 16.01.2024. – 21.03.2024.
- 02.04.2024. – 11.06.2024.
Cijena programa: 7.125,00 Eura, PDV je uključen u cijenu.
*Upisi za sve termine su otvoreni!
NAPOMENA: Od 1.6.2023. mijenjat će se cijene programa. Nova cijena bit će 9.250,00 EUR (PDV uključen). Polaznici koji dovrše proces prijave do tog datuma, upisuju željeni program po trenutnoj cijeni.
Navedena cijena uključuje:
- Cjelokupan program Kulinarstva
- Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak)
- Ručak od ponedjeljka do petka (Sisak)
- Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
- Nastavni materijal (digitalna literatura)
- Uniforme
Detaljan pregled programa:
PREDMET |
BR. SATI |
METODE UČENJA |
Povijest kuharstva |
6 |
Teorija |
Higijena hrane i zaštita na radu |
13 |
Teorija |
Osnovne tehnike termičke obrade namirnica |
24 |
Teorija i praksa |
Osnovne tehnike rezanja |
25 |
Praksa |
Priprema hrane, umaci i juhe |
27 |
Teorija i praksa Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet |
Osnovne tehnike obrade mesa i ribe |
85 |
Teorija i praksa Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet |
Povrće i vegetarijanska prehrana |
57 |
Teorija i praksa Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet |
Deserti |
43 |
Teorija i praksa Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet |
Management u ugostiteljstvu |
10 |
Osnove poduzetništva Ekonomika poslovanja |
Osnove enologije i kušanja vina | 42 | Teorija i praksa |
Ukupan broj sati |
332 |
|
Ukupan broj mjeseci |
2 |
|
Ostale informacije o školovanju
- Nastavni program: 5 sati dnevno od ponedjeljka do petka
- Jezik: hrvatski i engleski jezik
- Nastavna literatura: osigurana od strane Kul IN-a
- Uniforme: osigurava Kul IN
Kulinarski praktikumi
S ciljem da polaznici što uspješnije usavrše kuharske tehnike, program se temelji na 80 posto praktične nastave i kulinarskim praktikumima. Kulinarski praktikumi započinju od samih osnova kako bi polaznicima omogućili da pravilno i temeljito usavrše kuharske tehnike i da nadograđuju svoja znanja. Cjeline koje se obrađuju u sklopu kulinarskih praktikuma su: Higijena hrane i zaštita na radu; Osnovne tehnike termičke obrade namirnica; Osnovne tehnike rezanja; Priprema hrane, umaci i juhe; Osnovne tehnike obrade mesa i ribe; Povrće i vegetarijanska prehrana i Deserti.
Stručni posjeti
U sklopu programa polaznici će imati organizirane stručne posjete proizvodnim centrima prehrambenih proizvoda i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Cilj posjeta je polaznike bolje upoznati s procesima pripreme i skladištenja namirnica, poput: različitih vrsta sireva, pekarskih proizvoda, mesa i suhomesnatih proizvoda, kave, vina itd. Tijekom posjete polaznici se uče prepoznavanju kvalitetnih namirnica, stvaraju kontakte s lokalnim proizvođačima, upoznaju lokalne proizvode te uče detalje proizvodnje ili pripreme namirnica koje koriste tijekom kulinarskih praktikuma.
Za sva dodatna pitanja i informacije javite se na:
- email: info@kulinst.com
- tel: +385-44-538-880
Pozivamo vas da nas dođete posjetiti. U obilazak škole uključeno je stručno vodstvo i upoznavanje s predavačima.
Kul IN je mjesto gdje se Vaša strast pretvara u uzbudljivu karijeru u čudesnom svijetu hrane, pića i slastica.
Obratite nam se s povjerenjem već danas!
Želite rezervirati sastanak s Kul IN-om? Kliknite ovdje i rezervirajte svoj termin.