Kulinarstvo

Kulinarski Institut Kul IN osmislio je jedinstveni program kulinarstva u trajanju od dva mjeseca, u sklopu kojega će polaznici dobiti znanja u kuharstvu i osnovama slastičarstva.

Ovaj intenzivni program namijenjen je polaznicima koji žele unaprijediti svoja znanja u kuharstvu ili profesionalno se usmjeriti prema gastronomiji. U sklopu programa polaznici će imati kuharske praktikume, teorijsku nastavu, stručne posjete različitim proizvodnim centrima ili obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te predavanja gostujućih hrvatskih i inozemnih chefova.

Program je zamišljen s jasnim ciljem da u dva mjeseca polaznicima pruži osnovna znanja potrebna za početak rada u profesijama vezanim uz kulinarstvo. Uz kvalitetnu nastavu i profesionalna znanja koja će polaznici naučiti tijekom programa, imat će također priliku ostvariti brojne kontakte s eminentnim kuharima i šefovima kuhinja te izbliza upoznati profesionalnu gastronomiju.

Po završetku programa Kul IN dodjeljuje Kul IN certifikat Profesionalni kuhar.

Trajanje programa: 2 mjeseca

 Termini izvođenja nastave:

  • 28.06.2022. - 30.08.2022.
  • 17.10.2022. - 20.12.2022.
  • 10.01.2023. - 10.03.2023.

 

Cijena programa po studentu 5.625,00 Eura, PDV je uključen u cijenu.

Za first minute polaznike nudimo kupon u iznosu od 400 Eura. Upišite željeni program dva mjeseca prije početka školovanja i ulovite kupon.

Upisi za programe u lipnju traju do 1. lipnja 2022.

Obavještavamo vas da će se od 1.6.2022. povećati cijene školarina. Svi polaznici koji dovrše proces prijave do 31.5.2022. upisuju željeni program po trenutnoj cijeni. Nova cijena će biti 7.125,00 EUR (PDV uključen u cijenu). 

Navedena cijena uključuje:

  • Cjelokupan program Kulinarstva
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak)
  • Ručak od ponedjeljka do petka  (Sisak)
  • Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
  • Nastavni materijal (digitalna literatura)
  • Uniforme

Detaljan pregled programa:

PREDMET

BR. SATI

METODE UČENJA

Povijest kuharstva

6

Teorija

Higijena hrane i zaštita na radu

13

Teorija

Osnovne tehnike termičke obrade namirnica

24

Teorija i praksa

Osnovne tehnike rezanja

25

Praksa

Priprema hrane, umaci i juhe

27

Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet

Osnovne tehnike obrade mesa i ribe

85

Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet

Povrće i vegetarijanska prehrana

57

Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet

Deserti

43

Teorija i praksa              Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet

Management u ugostiteljstvu

10 

Osnove poduzetništva

Ekonomika poslovanja

Osnove enologije i kušanja vina 42 Teorija i praksa 

Ukupan broj sati

332

 

Ukupan broj mjeseci

2

 

Ostale informacije o školovanju

  • Nastavni program: 5 sati dnevno od ponedjeljka do petka
  • Jezik: hrvatski i engleski jezik
  • Nastavna literatura: osigurana od strane  Kul IN-a
  • Uniforme: osigurava Kul IN

Kulinarski praktikumi

S ciljem da polaznici što uspješnije usavrše kuharske tehnike, program se temelji na 80 posto praktične nastave i kulinarskim praktikumima. Kulinarski praktikumi započinju od samih osnova kako bi polaznicima omogućili da pravilno i temeljito usavrše kuharske tehnike i da nadograđuju svoja znanja. Cjeline koje se obrađuju u sklopu kulinarskih praktikuma su: Higijena hrane i zaštita na radu; Osnovne tehnike termičke obrade namirnica; Osnovne tehnike rezanja; Priprema hrane, umaci i juhe; Osnovne tehnike obrade mesa i ribe; Povrće i vegetarijanska prehrana i Deserti.

Stručni posjeti

U sklopu programa polaznici će imati organizirane stručne posjete proizvodnim centrima prehrambenih proizvoda i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Cilj posjeta je polaznike bolje upoznati s procesima pripreme i skladištenja namirnica, poput: različitih vrsta sireva, pekarskih proizvoda, mesa i suhomesnatih proizvoda, kave, vina itd. Tijekom posjete polaznici se uče prepoznavanju kvalitetnih namirnica, stvaraju kontakte s lokalnim proizvođačima, upoznaju lokalne proizvode te uče detalje proizvodnje ili pripreme namirnica koje koriste tijekom kulinarskih praktikuma.

Za sva dodatna pitanja i  informacije javite se na:

 

Pozivamo vas da nas dođete posjetiti. U obilazak škole uključeno je stručno vodstvo i upoznavanje s predavačima.

 

Kul IN je mjesto gdje se Vaša strast pretvara u uzbudljivu karijeru u čudesnom svijetu hrane, pića i slastica.

Obratite nam se s povjerenjem već danas!

 

Želite rezervirati sastanak s Kul IN-om? Kliknite ovdje i rezervirajte svoj termin.

Kul_IN_Application-form
IMG_0694.jpg IMG_0022.jpg IMG_0609.jpg IMG_2873.jpg IMG_6025-2.jpg IMG_6800.jpg