Vinski program

Kultura objedovanja, suvremeno restoraterstvo i prehrambena industrija nezamislivi su bez vina i ostalih alkoholnih pića koja su uz svoju stoljetnu tradiciju spravljanja postali neizostavan dio gastronomske svakodnevice.

Poznavanje vinske kulture i povijesti zatim pravilno rukovanje s opremom, vještine predstavljanja, komunikacijske kvalitete dio su stručnih vještina koje zahtjeva profesionalno bavljenje vinima. Uz učenje uopćenih pravila vinskog bontona, vrlo je važno neprestano se educirati jer vino je živi proizvod i zahtjeva kontinuirano kušanje, promišljanje i istraživanje.

Vinski program koristit će metode teorijskog i praktičnog pristupa nastavi kako bi polaznici dobili potpun uvid u svijet vina. Program je namijenjen za djelatnike u turizmu, ugostiteljstvu, osoblje restorana i hotela, vinare, prodajne predstavnike, vinske kritičare i vinofile. Za upis u program nije potrebno predznanje o enologiji i vinarstvu.

Nakon završenog programa polaznici će posjedovati znanja za samostalno određivanje kvalitete vina, njegovu kupnju, uparivanje vina s hranom i sastavljanje vinske karte.

 

Trajanje programa: 50 sati

Veličina grupe: do 10 polaznika

Cijena programa: 2.125,00 EUR (PDV je uključen u cijenu). 

Za first minute polaznike nudimo kupon u iznosu od 200 Eura. Upišite željeni program dva mjeseca prije početka školovanja i ulovite kupon.

Upisi su u tijeku!

Navedena cijena uključuje:

  • Cjelokupan program 
  • Nastavni materijal (digitalna literatura)
  • Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak)
  • Ručak od ponedjeljka do petka (Kul IN)

 

DETALJAN PREGLED PROGRAMA:

Rb.

 

Nastavna cjelina

Teorijska nastava

Praktična nastava

Ukupno

1.

Uvod u vino

3h

 

3h

2.

Serviranje vina

2h

1h

3h

3.

Osnove kušanja vina

2h

1h

3h

4.

Tipovi vina

2h

7h

9h

5.

Čitanje etikete

2h

1h

3h

6.

Specijalna vina

3h

3h

6h

7.

Stari i novi svijet vina

1h

8h

9h

8.

Autohtona hrvatska

1h

5h

6h

9. Izleti u vinarije   8h 8h

 

UKUPNO SATI

16h

34h

50h

 

STRUČNI POSJETI

U sklopu vinskog programa polaznici će uz predavanja imati organiziranu terensku nastavu u sklopu koje će posjetiti poznate vinarije, vinoteke i restorane s iznimnim vinskim arhivima ili vinskim kartama. Tijekom posjete polaznici se upoznaju s podrumarstvom, skladištenjem vina, kreiranju vinske karte, stvaraju kontakte s vinarima, vinogradarima, enolozima i sommelierima te upoznaju vinsko tržište.

Po završetku programa Kul IN dodjeljuje priznanje za završeni vinski program. 

 

Za sva dodatna pitanja i  informacije javite se na:

 

Pozivamo vas da nas dođete posjetiti. U obilazak škole uključeno je stručno vodstvo i upoznavanje s predavačima.

 

Neodoljivi svijet vina stoljećima je izvor nadahnuća, promišljanja i stvaranja. Naučite se vinima pričati priče, prepoznavati kvalitetu i kreirati vrhunske gastronomske ugođaje. Započnite vaše profesionalno vinsko putovanje u Kul IN-u!

IMG_7471.jpg IMG_7414.jpg IMG_7426.jpg IMG_7469.jpg IMG_7427.jpg IMG_7436.jpg IMG_7416.jpg 3C9A7098.jpg 28.jpg 34.jpg 38.1.jpg IMG_0737.jpg 38.2.jpg IMG_7424.jpg