Održiva gastronomija.

Odbacivanje viškova i još uvijek iskoristivih ostataka hrane aktualna je tema vremena u kojemu biootpad predstavlja problem s tendencijom sve većeg rasta. Održivost u kuhinji jedan je od najjednostavnijih koraka ka ekološkoj osviještenosti pojedinca, a koja direktno utječe na povećanje kvalitete kuhanja i smanjenje troškova kućanstva ili restorana.

 

Datum i vrijeme:  6. srpnja, od 16 do 20 sati

Radionica ˝Održiva gastronomija˝ usmjerit će vas prema najjednostavnijim koracima koji će pozitivno utjecati na vaše kućanstvo ili restoran, a koje možete poduzeti već danas. Kako kupovati namirnice na tržnici, kako čuvati hranu i prerađivati organske ostatke prvi su koraci ka smanjenju kuhinjskih ostataka, a ujedno i teme radionice koja će vas, između ostalog, provesti kroz sljedeće segmente kuhanja bez otpada:

  • ekologija u prehrani (od polja do stola i od stola do polja)
  • priprema jela od ribe, piletine i povrća
  • prerada ostataka od jela (oguline od povrća, kosti, ostaci mesa i dr.)
  • prerada krutih ostataka u svrhu kompostiranja

Radionica će se odvijati kroz demo prezentacije uz aktivan rad polaznika te serviranje i degustaciju pripremljenih jela.

Radionica je besplatna i otvorena za javnost. S obzirom na ograničen broj sudionika, rezervirajte svoje mjesto na vrijeme, prijavom na email: info@kulinst.com ili na boj telefona 044/538 880.