Sicilija a la carte - Međunarodni tjedan talijanske kuhinje

 

 

 

 

 

 

 

„Talijanska gastronomija jedinstvena je prvenstveno radi namirnica te kulinarske tradicije i kulture kuhanja. Nevjerojatna bioraznolikost te povijesni utjecaji oblikovali su talijansku kuhinju. Za mene je gastronomija jedan od najintimnijih načina komunikacije. Svoju kuhinju često nazivam 'jazz cuisine' jer volim biti kreativan i improvizirati, a istovremeno pazim na pravila, tehnike kuhanja i poštivanje namirnica.“

- chef Andrea Ruisi

 

Istaknuti chef Andrea Ruisi predstavnik je nove generacije talijanskih kuhara. U sklopu Međunarodnog tjedna talijanske gastronomije kojega je Kulinarski Institut Kul IN već drugu godinu za redom domaćin predstavit će klasičnu i suvremenu interpretaciju Sicilijanskih jela i slastica. Tijekom kulinarskog show-a 'Traditions taken to next level' koji se održava u utorak, 20. studenog u 18 sati, chef Ruisi uz pripremu jela održat će predavanje o talijanskoj tjestenini. Kulinarsko nasljeđe i tradicija Sicilije ostavilo je velikog traga na talijansku gastronomiju. Sicilija je poznata po vrhunskim namirnicama te kulinarskoj fuziji Mediterana, Italije, arapskih zemalja i sjevera Afrike.

Međunarodni tjedan talijanske gastronomije svečanost je koja se istovremeno održava u preko sto zemalja svijeta. Zajedničko slavlje i promocija talijanske kuhinje, vina, slastica te ostalih vrhunskih proizvoda gurmanske Italije rezultirala je brojenim izložbama, degustacijama, kulinarskim showovima i predstavljanjima najnovijih gastronomskih trendova ove svjetske kulinarske prijestolnice.