U Meneghettiju ostvarujem snove

 

 

„Upornost se isplati! Kažu da su snovi neostvarivi, ali ipak nije tako. Ako si uporan u onome što želiš, to možeš i ostvariti. Ja sada ostvarujem svoje snove.“

 

 

 

S velikom željom i zacrtanim smjerom svojeg budućeg zanimanja, Jovana Popović Kul IN-ova polaznica iz Crne Gore zajedno s kolegama iz cijeloga svijeta s velikim uspjehom nedavno je završila slastičarski program. Da je to samo početak ostvarivanja dugogodišnjih planova, Jovana nam je ubrzo potvrdila uz vijest o zaposlenju u luksuznom restoranu i wine hotelu Meneghetti koje je uslijedilo nakon Dana karijera. Dane karijera Kulinarski Institut održava nekoliko puta godišnje u suradnji s vodećim hotelskim kućama i restoranima s ciljem umrežavanja polaznika s potencijalnim poslodavcima. Uz bok pastry chefici restorana Meneghetti, Dragane Lovrić Kovačević, Jovana danas priprema i smišlja prepoznatljive deserte kuće, uspješno razvija svoju karijeru i potvrđuje da se snovi uistinu ostvaruju.

O POČECIMA I KUL IN-u

O slastičarstvu sam krenula razmišljati u vrlo ranoj dobi, ali roditelji su, uz najbolju namjeru, imali druge planove za mene. Tek sam u 28. godini upisala prekvalifikaciju za kuhara jer, na žalost, nije bilo one za slastičara. Nakon toga neko vrijeme radila sam kao kuhar, ali i istovremeno asistent slastičaru tako da sam malo po malo naučila neke stvari i iz slastičarske profesije. Tada sam shvatila da je to to i da je vrijeme da slijedim svoje snove.

Nakon odluke o svom budućem zanimanju krenula sam tražiti škole putem interneta. Kul IN se našao među najboljim školama te se pokazao kao dobar izbor. Kao slastičar amater naučila sam puno toga, od teorije pa sve do prakse. Sada u profesionalnoj kuhinji mogu primjenjivati stečeno znanje. Također, Kul IN mi je omogućio prednost u poslovnom pogledu.

MENEGHETTI

Tijekom Meneghetti MasterClassa u Kul IN-u, imala sam priliku porazgovarati s članovima njihova tima. Svidjela sam im se i na kraju su mi ponudili posao što je meni bila odlična prilika s obzirom na to da sam namjeravala ostati u Hrvatskoj. Sada sam u Meneghettiju već mjesec dana.

Što se tiče deserata imamo tri karte: dnevni, room i menu deserti, ima ih uistinu dosta i ja sam na pola puta da ih naučim sve (smijeh). Radni dan obično započinjem pripremama, od raznih krema do dekoracija, dok se u drugoj smjeni više fokusiramo na završavanja deserata i, u konačnici, njihovo izdavanje.

NAJDRAŽI DESERT

Definitivno Kruške Svete Helene! To je desert koji mi se svidio još za vrijeme Meneghetti MasterClassa u Kul IN-u. Zapravo je pripadao novom jelovniku koji je tom prilikom bio predstavljen u Kul IN-u. Kada sam probala desert, znala sam da je to to.

SAVJET ZA BUDUĆE POLAZNIKE

Upornost se isplati! Kažu da su snovi neostvarivi, ali ipak nije tako. Ako si uporan u onome što želiš, to možeš i ostvariti. Ja sada ostvarujem svoje snove.

IMG_2655.jpg IMG_3017.jpg IMG_2464.jpg IMG_2646.jpg IMG_9373.jpg IMG_9377.jpg meneghetti_home_main.jpg meneghetti_restaurant2.jpg IMG_9325.jpg IMG_9333.jpg IMG_9348.jpg IMG_9390.jpg IMG_9456.jpg IMG_9407.jpg IMG_9409.jpg