Slovensko ime svjetskoga glasa - chef Jorg Zupan u Kul IN-u

 

Pozivamo vas da nam se pridružite 28.11.2019. od 14 do 17 h u Kulinarskom Institutu Kul IN na radionici mladog progresivnog slovenskog chefa Jorga Zupana.

 

 

 

Zupan se s kulinarstvom susreo u mariborskoj kuharskoj školi, a strast prema gastronomiji lansirala ga je među kulinarske zvijezde. Stažirao je po slovenskim restoranima, a otisnuo se i do Australije, gdje je radio u restoranu Quay koji je na San Pellegrinovoj listi najboljih restorana na svijetu, bio je u Fat Ducku te u norveškom Maaemu i londonskom Pied a Terre.

Po povratku u Sloveniju, Zupan je uveo neku vrstu revolucije kad je stao na čelo kuhinje danas inovativnog ljubljanskog restorana Atelje. Stil ovog vrhunskog slovenskog chefa karakterizira često neočekivan spoj tradicije i utjecaja mentora s kojima je radio. Posebnu pažnju posvećuje namirnicama i tehnikama te gostima prenosi ljepotu kulinarstva svakim tanjurom koji izađe iz kuhinje Ateljea.

 

Vidimo se u Kul IN-u!