Profesionalni slastičar

Klasične slastičarske tehnike s vremenom su se upotpunile modernim inovacijama iz kuhinja diljem svijeta. Slastice danas tako predstavljaju opsežnu materiju za proučavanje. Zahvaljujući širokom spektru slastičarskih proizvoda i sve većoj popularnosti i profesionalizmu slastičarstva kao struke, Kulinarski Institut Kul IN osmislio je program Profesionalni slastičar.

Po završetku programa Kul IN dodjeljuje Kul IN certifikat Profesionalni slastičar.

Trajanje programa: 3 mjeseca

Termini izvođenja nastave:

  • 10.10.2023. – 19.12.2023.
  • 16.01.2024. – 21.03.2024. 

Cijena programa: 7.125,00 Eura, PDV je uključen u cijenu.

*Upisi za sve termine su otvoreni!

NAPOMENA: Nova cijena bit će 9.250,00 EUR (PDV uključen). Polaznici koji dovrše proces prijave do tog datuma, upisuju željeni program po trenutnoj cijeni.

Navedena cijena uključuje:

  • Cjelokupan program Profesionalni slastičar
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak)
  • Ručak od ponedjeljka do petka (Sisak)
  • Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
  • Nastavni materijal (digitalna literatura)
  • Uniforme

 

Detaljan pregled programa: 

PREDMET

BR. SATI

METODE UČENJA

Sigurnost hrane, sigurnost u kuhinji i zaštita na radu 20 Teorija i praksa
Slastičarski temelji napredno 60 Teorija i praksa
Internacionalno slastičarstvo i dizajn jelovnika 60 Teorija i praksa
Nutricionizam 14 Teorija i praksa
Napredno slastičarstvo 52 Teorija i praksa
Suvremena gastronomija i blagovaonske usluge u kulinarstvu 12 Teorija i praksa
Management u ugostiteljstvu 10

Osnove poduzetništva

Ekonomika poslovanja
Osnove enologije i kušanja vina 42 Teorija i praksa

Ukupan broj sati

270

 

Ukupan broj mjeseci

2

 

Ostale informacije o školovanju:

  • Nastavni program: 5 sati slastičarskih praktikuma dnevno, od ponedjeljka do petka
  • Jezik: hrvatski i engleski jezik
  • Nastavna literatura: osigurana od strane  Kul IN-a
  • Uniforme: osigurava Kul IN

Kulinarski praktikumi

S ciljem da polaznici što uspješnije usavrše slastičarske tehnike, program se temelji na 80 posto praktične nastave i kulinarskim praktikumima. Kulinarski praktikumi započinju od samih osnova kako bi polaznicima omogućili da pravilno i temeljito usavrše slastičarske tehnike i da nadograđuju svoja znanja. Cjeline koje se obrađuju u sklopu slastičarskih praktikuma su: kvasna tijesta, lisnata tijesta, vučena tijesta, keksi, tartevi, biskvitne mase, kreme, pjenice, čokolada i dekoracije od čokolade, individualni kolači, klasične torte, svadbene torte, restoranske slastice i ostale vrste dekoracija.

Stručni posjeti

U sklopu programa polaznici će imati organizirane stručne posjete proizvodnim centrima prehrambenih proizvoda i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Cilj posjeta je polaznike bolje upoznati s procesima pripreme i skladištenja namirnica, poput: različitih vrsta sireva, pekarskih proizvoda, slastica, kave, vina itd. Tijekom posjete polaznici se uče prepoznavanju kvalitetnih namirnica, stvaraju kontakte s lokalnim proizvođačima, upoznaju proizvode te uče detalje o proizvodnji ili pripremi namirnica koje koriste tijekom kulinarskih praktikuma.

 

Za sva dodatna pitanja i  informacije javite se na:

 

Pozivamo vas da nas dođete posjetiti. U obilazak škole uključeno je stručno vodstvo i upoznavanje s predavačima.

 

Kul IN je mjesto gdje se Vaša strast pretvara u uzbudljivu karijeru u čudesnom svijetu hrane, pića i slastica. 

 

Obratite nam se s povjerenjem već danas!

Želite rezervirati sastanak s Kul IN-om? Kliknite ovdje i rezervirajte svoj termin.

KUL_IN_Prijavnica
IMG_1724.jpg IMG_3229.jpg IMG_4559.jpg IMG_5463.jpg IMG_7418.jpg IMG_8509.jpg IMG_9326.jpg