
Klasične slastičarske tehnike s vremenom su se upotpunile modernim inovacijama iz kuhinja diljem svijeta. Slastice danas tako predstavljaju opsežnu materiju za proučavanje. Zahvaljujući širokom spektru slastičarskih proizvoda i sve većoj popularnosti i profesionalizmu slastičarstva kao struke, Kulinarski Institut Kul IN osmislio je program Profesionalni slastičar.
Po završetku programa Kul IN dodjeljuje Kul IN certifikat Profesionalni slastičar.
Trajanje programa: 3 mjeseca
Termini izvođenja nastave:
- 10.10.2023. – 19.12.2023.
- 16.01.2024. – 21.03.2024.
Cijena programa: 7.125,00 Eura, PDV je uključen u cijenu.
*Upisi za sve termine su otvoreni!
NAPOMENA: Nova cijena bit će 9.250,00 EUR (PDV uključen). Polaznici koji dovrše proces prijave do tog datuma, upisuju željeni program po trenutnoj cijeni.
Navedena cijena uključuje:
- Cjelokupan program Profesionalni slastičar
- Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak)
- Ručak od ponedjeljka do petka (Sisak)
- Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
- Nastavni materijal (digitalna literatura)
- Uniforme
Detaljan pregled programa:
PREDMET |
BR. SATI |
METODE UČENJA |
Sigurnost hrane, sigurnost u kuhinji i zaštita na radu | 20 | Teorija i praksa |
Slastičarski temelji napredno | 60 | Teorija i praksa |
Internacionalno slastičarstvo i dizajn jelovnika | 60 | Teorija i praksa |
Nutricionizam | 14 | Teorija i praksa |
Napredno slastičarstvo | 52 | Teorija i praksa |
Suvremena gastronomija i blagovaonske usluge u kulinarstvu | 12 | Teorija i praksa |
Management u ugostiteljstvu | 10 |
Osnove poduzetništva Ekonomika poslovanja |
Osnove enologije i kušanja vina | 42 | Teorija i praksa |
Ukupan broj sati |
270 |
|
Ukupan broj mjeseci |
2 |
|
Ostale informacije o školovanju:
- Nastavni program: 5 sati slastičarskih praktikuma dnevno, od ponedjeljka do petka
- Jezik: hrvatski i engleski jezik
- Nastavna literatura: osigurana od strane Kul IN-a
- Uniforme: osigurava Kul IN
Kulinarski praktikumi
S ciljem da polaznici što uspješnije usavrše slastičarske tehnike, program se temelji na 80 posto praktične nastave i kulinarskim praktikumima. Kulinarski praktikumi započinju od samih osnova kako bi polaznicima omogućili da pravilno i temeljito usavrše slastičarske tehnike i da nadograđuju svoja znanja. Cjeline koje se obrađuju u sklopu slastičarskih praktikuma su: kvasna tijesta, lisnata tijesta, vučena tijesta, keksi, tartevi, biskvitne mase, kreme, pjenice, čokolada i dekoracije od čokolade, individualni kolači, klasične torte, svadbene torte, restoranske slastice i ostale vrste dekoracija.
Stručni posjeti
U sklopu programa polaznici će imati organizirane stručne posjete proizvodnim centrima prehrambenih proizvoda i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Cilj posjeta je polaznike bolje upoznati s procesima pripreme i skladištenja namirnica, poput: različitih vrsta sireva, pekarskih proizvoda, slastica, kave, vina itd. Tijekom posjete polaznici se uče prepoznavanju kvalitetnih namirnica, stvaraju kontakte s lokalnim proizvođačima, upoznaju proizvode te uče detalje o proizvodnji ili pripremi namirnica koje koriste tijekom kulinarskih praktikuma.
Za sva dodatna pitanja i informacije javite se na:
- email: info@kulinst.com
- tel: +385-44-538-880
Pozivamo vas da nas dođete posjetiti. U obilazak škole uključeno je stručno vodstvo i upoznavanje s predavačima.
Kul IN je mjesto gdje se Vaša strast pretvara u uzbudljivu karijeru u čudesnom svijetu hrane, pića i slastica.
Obratite nam se s povjerenjem već danas!
Želite rezervirati sastanak s Kul IN-om? Kliknite ovdje i rezervirajte svoj termin.