Što smo naučili u COVID-19 vrijeme

Novonastala situacija omogućila nam je da taj cilj - ostvarivanje punog potencijala svakog polaznika i usmjerenost na pojedinca – podignemo na ljestvicu više. Naučili smo da nam ovo vrijeme, iako na mnogo načina zastrašujuće, pruža mogućnosti da se usredotočimo na sebe, nastavimo svoje obrazovanje, istražimo usavršavamo svoje vještine i treniramo hrabrost u privatnom i profesionalnom životu.

 

Putovati, raditi i školovati se u vrijeme COVID-19 nije lako, a mnoge su naše navike i instinkti morali biti preispitani tijekom ovog vremena. Imajući to na umu, Kul IN se tijekom posljednjih mjeseci prilagodio situaciji i uspio ostati otvoren i aktivan cijelo vrijeme. Od samog početka imali smo određene prednosti: Kul IN je organiziran kao kampus sa smještajem za polaznike na samo 10 minuta hoda od škole, tako da polaznici ne moraju svakodnevno ići javnim prijevozom na nastavu. Također, uvijek organiziramo prijevoz od zračne luke do Kul IN-a za međunarodne polaznike, tako da izbjegnu gužvu u autobusu ili vlaku od Zagreba do Siska.

Te mogućnosti koje smo nudili i ranije postale su dobar temelj za provedbu mjera predostrožnosti protiv COVID-19. Ponudili smo mogućnost ranog dolaska za strane polaznike; polaznici su mogli doći nekoliko dana prije početka programa i besplatno se smjestiti u Kul IN smještaj. Nadalje, Kul IN je pružio svu dokumentaciju koju bi granični policajci mogli tražiti po ulasku polaznika u Hrvatsku, npr. adresa smještaja, potvrda o školovanju u Kul IN-u. Do sada nismo imali problema, a postali smo sve vještiji u organizaciji sa svakim novim međunarodnim polaznikom koji je došao na neki od programa u ovom razdoblju. Također, polaznici ne trebaju brinuti oko povratka kući i nesigurnosti. Željeli smo postići da planiranje povratka bude ugodno, pa smo uveli politiku produženog boravka u Kul IN smještaju i omogućili međunarodnim polaznicima da besplatno borave u smještaju dok organiziraju svoj povratak kući. Studenti mogu bez stresa revidirati svoje mogućnosti putovanja u Kul IN smještaju koji im je bio dom prethodna dva mjeseca dok su se školovali.

Tijekom programa, polaznici nose maske na nastavi i svaki im se dan mjeri temperatura. Nadalje, mnogi su izrazili želju da se smanje grupe polaznika. Stoga smo odlučili ograničiti broj mjesta u svakoj grupi kako bismo osigurali da se svi osjećaju sigurno u svakom trenutku. Kul IN-ov pristup oduvijek se temelji na individualnom pristupu i malim grupama, čime osiguravamo da svaki polaznik ima svoju radnu stanicu, opremu i dovoljno prostora. Tako polaznici mogu istraživati ​​svoju kreativnost i svojim tempom doseći vrhunsku razinu znanje i vještina. Novonastala situacija omogućila nam je da taj cilj - ostvarivanje punog potencijala svakog polaznika i usmjerenost na pojedinca – podignemo na ljestvicu više. Naučili smo da nam ovo vrijeme, iako na mnogo načina zastrašujuće, pruža mogućnosti da se usredotočimo na sebe, nastavimo svoje obrazovanje, istražimo usavršavamo svoje vještine i treniramo hrabrost u privatnom i profesionalnom životu. Stoga pretočite svoje nesigurnosti i pitanja u snagu i nikad ne odustajte od svojih gastronomskih snova i ambicija.

Jeste li se osjećali sigurno i što mislite o mjerama koje smo uveli?

- Osoblje u Kul IN-u mislilo je na sve! Brinuli su za našu sigurnost i inzistirali na higijeni. Svi su se pridržavali mjera koje su uvedene i trudili se da čistoća bude na najvišem nivou, čini mi se da je gospođa koja čisti svakih sat vremena prolazila i nanovo dezinficirala površine. Emailom i uživo zamolili su nas da pazimo kuda se krećemo kad nismo u školi. Sve je odrađeno korektno, nema zamjerke.

      - Maja, BiH

- Osjećao sam se nevjerojatno sigurno ovdje, život se nije previše promijenio u Hrvatskoj, za razliku od SAD-a. Sviđa mi se što je Kul IN shvatio ozbiljno situaciju, npr. svako jutro nam se mjeri temperatura, raspored radnih jedinica se promijenio kako bi se osigurao razmak.

      - Zachary, SAD


- Otpočetka sam se osjećao sigurno. Mjere su se poduzele na vrijeme, npr. mjerila se temperatura, svuda su postavljeni dezinficijensi, profesori su vodili računa da su nam radne stanice odvojene i svi smo držali razmak. Velika je prednost što je smještaj blizu, ne trebamo koristiti javni prijevoz da bi došli na nastavu.

      - Danijel, Hrvatska

- Nisam bila zabrinuta općenito i osjećala sam se sigurno. Kul IN je poduzeo mjere predostrožnosti i osjećali smo se sigurno!

      - Daryna, Ukrajina

- Slušali smo upute Kul IN-a i nismo bespotrebno izlazili. Držali smo se u zatvorenom krugu ljudi, nosili maske, mjerila se temperatura prije praktikuma. Jednom tjedno bi svi skupa otišli u nabavku jer je kolegica imala auto, ali to je to što se tiče izlazaka izvan Kul IN-a!

      - Branimir, Hrvatska

- Svi su srdačni, iako su maske nekad naporne, razumijem da su neophodne. Od samog se početka osjećam sigurno ovdje, taj se osjećaj nastavlja danas i uvijek ću se osjećati sigurno u ovoj zajednici.

      - Rachel, SAD