Prednosti školovanja usprkos trenutnoj situaciji?

Popularno mišljenje drži da je trenutna situacija stvorila mnoge izazove i prepreke za one koji se žele školovati i profesionalno usavršavati, no je li to uvijek i nužno istina? Učenje je izvor motivacije, novih ideja, katalizator za produktivnost i to pogotovo ako se radi o praktičnom treningu s konkretnim rezultatima.

Stoga smo zamolili naše polaznike da podijele zašto su odlučili prihvatiti izazov i krenuti na put profesionalnog usavršavanja, unatoč tome što je ovo specifično vrijeme za sve nas.

Evo što su rekli i zašto su odlučili školovati se upravo sada:

Ana - polaznica iz Perua

Nisam imala previše dilema oko školovanja u inozemstvu u vrijeme pandemije, niti sam se osjećala prestrašeno ili zabrinuto. Rekla bih da preporučujem školovanje tijekom COVID-19, jer se mjere slijede. Kul IN je izoliran, tako da ne moram biti zabrinuta da ću na primjer biti okružena s 1000 ljudi. Također, dobra je stvar biti produktivan u ovom razdoblju i iskoristiti slobodno vrijeme. Pomalo me brine stanje u ugostiteljstvu, ali, istodobno, to je sjajno vrijeme za prilagodbu i inovacije, toliko je stvari koje treba poboljšati. Učeći tijekom pandemije, produktivno provodite vrijeme unatoč restrikcijama i učite bez uobičajenih smetnji te se možete usredotočiti na učenje.

Osjećate li se sigurno u Kul IN-u?

- Sisak je mali grad, pa se osjećam sigurno. Nije to kao da ste usred velegrada, okruženi gomilom ljudi. Škola je također mala, osjećate se kao da ste skriveni od svijeta i ništa se neće dogoditi. Škola je bila vrlo jasna u pogledu zahtjeva i to nam je poslalo dobru poruku.

Maeve - polaznica iz Irske

Odlučila sam se školovati unatoč trenutnoj situaciji jer sam prošle godine uzela slobodnu godinu i željela sam nešto učiniti sa svojim obrazovanjem ove godine. Imala sam posao, ali radila sam samo 10 sati tjedno, tako da sam imala slobodnog vremena. Odluka o školovanju tijekom pandemije bila je pomalo zastrašujuća, velika je stvar preseliti se u stranu državu na dva mjeseca, pitate se hoće li sve biti u redu. Međutim, nije bilo razloga da odgodim svoje obrazovanje. Učenje novih vještina najbolji je način za izdržavanje u novim okolnostima jer se ionako ne možete družiti s bližnjima. Školovanje vam daje svrhu, puno je školi stalo s radom i ljudima je dosadno. Dobro je što sam ovo vrijeme odlučila profesti kvalitetno i u sigurnom okruženju. Svaki sam dan s iste 3 djevojke, kao da smo u svom svijetu. COVID-19 izazvao je pomutnju u ugostiteljstvu, ali ovo je jedina industrija koju stvarno volim, društven je posao i to mi se sviđa. Također, trenutno su potrebne nove inovativne poslovne ideje.

Osjećate li se sigurno u Kul IN-u?

Ovdje smo prilično zaštićeni, na malom području. Gotovo da ne vidimo nikoga drugoga, pa je rizik vrlo nizak, i provedene su sve potrebne mjere.

Ema - polaznica iz Hrvatske

Osobno mislim da će ovo potrajati dok se ne priviknemo, šest mjeseci nisam radila, pa sam odlučila da je vrijeme da krenem. Mislim da bi i drugi trebali razmisliti o školovanju upravo iz razloga zbog kojeg sam i sama upisala program - ako sve u nečijem životu stagnira, onda je bitno pokušati pokrenuti stvari. Ništa nas ne ometa ovdje i možemo se fokusirati samo na učenje. Učenje vas zaokuplja u vrijeme kada će ugostitelji morati pronaći novi način prodaje, organiziranja prostora, ne možemo nastaviti kao nekada.

Osjećate li se sigurno u Kul IN?

Razumne su mjere i svi ih se skupa pridržavamo. Odgovorni smo jer ako se ja izlažem riziku, automatski izlažem i sve vas, a cilj nam je završiti program bez prekida ili zastoja. Mala smo grupa i super nam je skupa.

Anja - polaznica iz Hrvatske

Pandemija je doista izazvala mnoge probleme, ali nije me omela u odluci da nastavim školovanje odmah nakon srednje škole. Mislim da je ovo pravo vrijeme za profesionalno usavršavanje u Kul IN-u jer su grupe male, smještaj je sjajan i nema potrebe za uspostavljanjem kontakata izvan Kul IN-a tijekom programa. Situacija trenutno utječe na sve u industriji, ali stvari će se vratiti u normalu i tada ćete imati tu prednost da ste se na vrijeme školovali, ali svakako se moramo prilagoditi situaciji i ponuditi nove usluge. Program održava stvari zanimljivim i produktivnim u vrijeme kada ne bih radila ništa produktivno kod kuće.

Osjećate li se sigurno u Kul IN-u?

Osjećam se sigurno, svi moramo biti odgovorni i poštivati ​​mjere, to je u ovom trenutku normalno.