Slastičarski planovi koji nisu stavljeni na čekanje

Imajte strpljenja, prihvatite riječi predavača i zapamtite te riječi jer imaju mnogo znanja.

 

Moglo bi se reći da je prošla godina svima zadala glavobolje i mnogi su se naši planovi morali odgoditi. Maeve O'Hara jedna je od onih čiji su planovi stavljeni na čekanje. Ili ipak nije? Istina, Maeve jest odlučila odgoditi početak formalnog studija, ali nije htjela sjediti besposleno i čekati. Istražila je sve o kulinarskim školama u Europi, pronašla savršeni slastičarski program za sebe baš u Kul IN-u i ponosni smo što je danas jedna od naših alumnija! U iščekivanju njezinih budućih postignuća, prisjećamo se njezinih slastičarskih početaka, pročitajte članak.

Kul IN: Kada Vas je slastičarstvo počelo zanimati?

- Pečenje kolača počelo me zanimati davno, još u osnovnoj školi. U srednjoj školi pekla sam kolače na satovima Domaćinstva, plus još 3-4 puta tjedno izvan škole. Ljubav je bila potaknuta i emisijama na televiziji, tu bih posebno izdvojila emisiju Cake Boss.

Kul IN: Ima li Irska nacionalan desert, možete li nam reći više o gastro kulturi Irske?

- Mislim da Irska nema izvoran nacionalan desert, uglavnom smo interpretirali iz francuske kuhinje, preoblikovali njihove koncepte i prilagodili ih irskoj kulturi i okruženju. Imamo irski kruh, Guinness porter tortu. Nismo navikli konzumirati puno lisnatog tijesta. U Irskoj uglavnom možete uživati u biskvitima, muffinima, itd.

Kul IN: Zašto ste odabrali Kul IN i kako će vam ovo iskustvo pomoći u budućoj karijeri?

Trebala sam krenuti na fakultet, ali ova godina bila je puna iznenađenje. Istraživala sam kulinarske škole putem interneta, a Kul IN se isticao jer je imao praktičan pristup i naglasak na praktikumima, kurikulum je obuhvaćao točno ono što sam željela raditi. Nakon što završim program, nadam se da ću odraditi praksu u Irskoj, steći više znanja i iskustva. Volim vidjeti finalan proizvod onog što radim, pa je slastičarstvo idealna karijera za mene.

Kul IN: Koja Vam je lekcija bila najdraža?

Izrada torti, uživala sam učeći kako pravilno napraviti tortu i svladati cijeli proces.

Kul IN: Volite li više klasične ili moderne tehnike?

Klasične, kad ih naučiš na pravom si putu. Većina ljudi jednostavno uživa u klasičnim slasticama i nisu uvijek raspoloženi za eksperimentiranje.

Kul IN: Možete li navesti 3 karakteristike svakog dobrog slastičara?

Strpljenje, mašta, vještina.

Kul IN: Imate li omiljeni desert?

Trostruka čokoladna torta – biskvit od čokolade, ganache i glazura od čokolade.

Kul IN: Planovi za budućnost?

Prvo bih voljela odraditi praksu, a što se daleke budućnosti tiče, voljela bih otvoriti vlastiti objekt, kafe ili artisan pekarnicu. Također želim obići Europu i istražiti različite pekarske tehnike.

Kul IN: Koji biste savjet dali budućim polaznicima Kul IN-a?

Imajte strpljenja, prihvatite riječi predavača i zapamtite te riječi jer imaju mnogo znanja. Ne brinite, svi u Kul IN-u jako su susretljivi. Na svako pitanje sam dobila odgovor i to je također bio faktor koji me potaknuo da odlučim doći.

IMG_6760.jpg IMG_5507.jpg IMG_7701-2.jpg IMG_7344.jpg IMG_7733.jpg IMG_5904.jpg IMG_7317.jpg IMG_7420.jpg IMG_7491.jpg