
Kulinarski Institut Kul IN i talijanska kulinarska škola ALMA su za Vas pripremili jedinstveni slastičarski program u trajanju od sedam mjeseci.
Ovaj intenzivni program internacionalnog karaktera izvodi se na dvije lokacije. Početak edukacije se odvija u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku, dok nastavak slijedi u međunarodnom studentskom okruženju, u našoj partnerskoj školi ALMA, u gradu Colorno.
Program je zamišljen s jasnim ciljem da u sedam mjeseci formira buduće profesionalne slastičare s naglaskom na specijalizaciji na talijanskim desertima i slasticama. Uz vrhunsku nastavu, program uključuje i tromjesečno stažiranje u elitnim talijanskim restoranima, hotelima ili slastičarnicama te pruža neprocjenjivo iskustvo učenja i rada u internacionalnoj sredini.
Po uspješnom završetku stažiranja te nakon položenog završnog ispita, Kul IN i ALMA polazniku dodjeljuju certifikat sa zvanjem Profesionalni slastičar talijanskih slastica.
Trajanje programa: 7 mjeseci
Termin početka programa: Na upit, info@kulinst.com
Cijena programa po studentu: Na upit, info@kulinst.com
Za naše first minute polaznike nudimo kupon u iznosu od 400 Eura. Upišite željeni program dva mjeseca prije početka školovanja i ulovite kupon.
Cijena uključuje:
- Cjelokupan program Profesionalni slastičar talijanskih slastica
- Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak)
- Ručak od ponedjeljka do petka (Sisak)
- Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
- Nastavni materijal (digitalna literatura)
- Uniforme
Detaljan pregled programa
1. Period u Sisku
Obrazovanje za profesionalnog slastičara talijanskih slastica počinje u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku. U trajanju od dva mjeseca polaznici stječu znanja u slastičarskim temeljima, naprednim slastičarskim tehnikama te internacionalnom slastičarstvu u cilju sveobuhvatne pripreme za pohađanje daljnje edukacije u Italiji. Nastava je na hrvatskom i engleskom jeziku.
Nastavni plan i program Kul IN-a osmišljen je od strane našeg voditelja edukacije Zdravka Perića, chefa s dugogodišnjom međunarodnom kulinarskom karijerom, jednog od prvih Hrvata s diplomom Ars Culinarie prestižne pariške akademije Le Cordon Bleu.
PREDMET |
BR. SATI |
METODE UČENJA |
Sigurnost hrane, sigurnost u kuhinji i zaštita na radu | 20 | Teorija i praksa |
Napredni slastičarski temelji | 60 | Teorija i praksa |
Internacionalno slastičarstvo i dizajn jelovnika | 60 | Teorija i praksa Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet |
Nutricionizam | 14 | Teorija i praksa |
Napredno slastičarstvo | 52 | Teorija i praksa Predavanje gostujućeg Chefa Stručni izlet |
Suvremena gastronomija i blagovaonske usluge u kulinarstvu | 12 | Teorija i praksa |
Management u ugostiteljstvu | 10 |
Osnove poduzetništva
Ekonomika poslovanja |
Osnove enologije i kušanja vina | 42 | Teorija i praksa |
Ukupan broj sati |
270 |
|
Ukupan broj mjeseci |
2 |
|
Ostale informacije o školovanju u trajanju od 2 mjeseca u Sisku:
- Školskih sati: 5 sati dnevno od ponedjeljka do petka
- Jezik: hrvatski i engleski jezik
- Nastavni materijal: osigurane od strane Kul IN-a
- Uniforme: osigurane od strane Kul IN-a (digitalna literatura)
2. Period u Colornu
Edukacija se u sljedeća dva mjeseca nastavlja u Italiji, u gradu Colorno, u našoj partnerskoj školi ALMA.
Program je osmišljen po ALMA Metodi koja u dinamičnom internacionalnom okruženju na engleskom jeziku garantira uspješno daljnje usavršavanje vještina u pripremi talijanskih slastica. Nastava također obuhvaća izlete u lokalne proizvodne centre kako bi se dobio uvid u proces proizvodnje, preradu i komercijalnu distribuciju namirnica vezanih uz slastičarstvo.
Teorijska i praktična nastava u školi ALMA koju vodi tim stručnih nastavnika ujedno vrhunskih chefova, odvija se u izvrsno opremljenim učionicama i slastičarskim kabinetima u povijesnoj palači Palazzo Ducale. Nakon edukacije u trajanju od dva mjeseca, a prije početka stažiranja, nastavno osoblje ALMA-e će ocijeniti napredak svakog polaznika.
PREDMET |
BR. SATI |
METODE UČENJA |
Talijanski deserti za ceremonije i godišnjice | 40 | Teorija i praksa |
Moderne banketne torte | 40 | Teorija i praksa |
Moderno mignon slastičarstvo | 40 | Teorija i praksa |
Tipovi termičke obrade slastica od čokolade | 40 | Teorija i praksa |
Praline i čokolada | 40 | Teorija i praksa |
Šećer, dragèe i slastice s marcipanom | 40 | Teorija i praksa |
Talijanska plemenita dizana tijesta | 40 | Teorija i praksa |
Talijanska plemenita osnovna dizana tijesta | 40 | Teorija i praksa |
Slano slastičarstvo ili slastičarstvo za buffet | 40 | Teorija i praksa |
Ukupan broj sati |
360 |
|
Ukupan broj mjeseci |
2 |
Ostale informacije o školovanju u trajanju od 2 mjeseca u Colornu:
- Školskih sati: 8 sati dnevno, od ponedjeljka do petka ili subote
- Grupe od minimalno 12 do maksimalno 20 studenata
- Jezik: engleski jezik
- Skripte: isporučene od strane ALMA-e
- Uniforme: dobivaju se od ALMA-e
3. Stažiranje
Svoje vještine polaznici će dalje usavršavati kroz tromjesečno stažiranje u talijanskim slastičarnicama ili u slastičarskim odjelima renomiranih talijanskih restorana, s ciljem primjene naučenog tijekom nastave u Sisku i Colornu. Stručna praksa je vrlo intenzivna i uzbudljiva, a mnogima će otvoriti vrata u svijet vrhunskog slastičarstva.
ALMA će pažljivo odabrati mjesto stažiranja prema osobinama svakog pojedinog polaznika, njegovim željama, sklonostima, snagama i slabostima.
Za vrijeme stažiranja polaznici imaju osiguran smještaj i hranu, uz kontinuiranu podršku profesora u ALMA-i.
4. Završni ispit
Finalno testiranje stečenog znanja i vještina usvojenih tijekom školovanja provjerit će se na završnom ispitu na talijanskoj kulinarskoj akademiji ALMA. U sklopu praktičnog ispita polaznici pripremaju slastice na zadanu i slobodnu temu, a po završetku pripreme, deserte ocjenjuju ugledni talijanski slastičari, pastry chefovi/mentori.
Po uspješnom završetku stažiranja te nakon položenog završnog ispita, Kul IN i ALMA polazniku dodjeljuju certifikat sa zvanjem Profesionalni slastičar talijanskih slastica.
Za sva dodatna pitanja i informacije javite se na:
- email: info@kulinst.com
- tel: +385-44-538-880
Pozivamo vas da nas dođete posjetiti. U obilazak škole uključeno je stručno vodstvo i upoznavanje s predavačima.
Kul IN je mjesto gdje se Vaša strast pretvara u uzbudljivu karijeru u čudesnom svijetu hrane, pića i slastica.
Obratite nam se s povjerenjem već danas!