Radionica španjolskih vina

 

Novu školsku godinu u Kul IN-u započinjemo radionicom španjolskih vina organiziranoj u partnerstvu s Veleposlanstvom Španjolske.

 

 

 

 

RADIONICA ŠPANJOLSKIH VINA

18. 10. 2019., 18 - 20 sati

 

Imat ćete priliku kušati i uživati u vrhunskim španjolskim vinima. Na stolu će se naći tri vrste crnog, četiri vrste bijelog vina, četiri pjenušavog vina i jedan rose, a radionica će se održati pod stručnim okom čelnice odjela za vina ICEX-a, Almudene Martin Ruede koja također ima i WSET „level 4“ certifikat.

Kao uvod u jesen ispunjenu španjolskim vinima, donosimo vam par informacija i odlika španjolskog vinarstva koje će uvjeriti i one neodlučne da nam se pridruže 18.10.2019. na radionici. Ovu vinarsku silu Staroga svijeta često nepravedno previdimo kad šetamo odjelom vina u supermarketu. Kultura vinarstva prisutna je u Španjolskoj tisućama godina, što i ne čudi ako uzmemo u obzir povoljne klimatske uvjete i odlike tla na Iberijskom poluotoku. Španjolska su bijela vina svježa sa slanim prizvukom. Odlikuju ih aromatične voćne, limunaste note u kombinaciji s buketom cvjetnih tonova. Crna vina dozrijevaju na toplom suncu i pod utjecajem vedrih oceanskih vjetrova, što ih čini paprenima i sočnima uz arome bobičastog voća koje prenose sunčanu atmosferu na vaše nepce.

Za više informacija o radionici molim vas da nas kontaktirate na info@kulinst.com.