Vijesti

Upoznaj svijet kulinarstva u društvu kolega iz cijeloga svijeta

Profesionalni kuhari i slastičari iznenađuju nas zadivljujućim jelovnicima koji su spoj osobne gastronomske tradicije te mnogobrojnih iskustava školovanja i rada u različitim zemljama. Kontinuirana komunikacija, učenje i rad s kolegama iz cijeloga svijeta čine školovanje u Kulinarskom Institutu Kul IN posebnim. Internacionalno okruženje polaznicima omogućuje umrežavanje koje ih uspješno priprema za nadolazeću profesionalnu karijeru. Upisi u proljetne programe traju do 15. veljače 2019.!
Pročitaj više

Stažiranje u Francuskoj

Započni svoja kulinarska iskustva graditi u jednoj od gastronomski najutjecajnijih zemalja svijeta, Francuskoj. Stažiranja u trajanju od tri do šest mjeseci omogućuju polaznicima rad u internacionalnom okruženju, međunarodne reference, jedinstveno stručno iskustvo i učenje te specijalizaciju znanja u francuskoj kuhinji.
Pročitaj više

Crna slavonska svinja genetsko je čudo

Tihomir Smoljanec, vlasnik tvrtke Meat the King, majstor odležavanja mesa i istinski zaljubljenik u kvalitetu pasmine crne slavonske svinje, svojim gostujućim predavanjem još jednom je polaznicima uspješno ukazao na važnost kvalitete i podrijetla namirnica. I dok se baby beef rib steak pripremao na tavi, a polaznici slasno degustirali dry aged beef T-bon, Tihomir je s nama podijelio svoja razmišljanja o stočarstvu i mesu općenito.
Pročitaj više

Sicilija a la carte - Međunarodni tjedan talijanske kuhinje

Istaknuti chef Andrea Ruisi predstavnik je nove generacije talijanskih kuhara. U sklopu Međunarodnog tjedna talijanske gastronomije kojega je Kulinarski Institut Kul IN već drugu godinu za redom domaćin predstavit će klasičnu i suvremenu interpretaciju Sicilijanskih jela i slastica. Tijekom kulinarskog show-a 'Traditions taken to next level' koji se održava u utorak, 20. studenog u 18 sati, chef Ruisi uz pripremu jela održat će predavanje o talijanskoj tjestenini. Prijave za kulinarski show su u tijeku.
Pročitaj više