Vijesti

Upoznaj nove Kul IN predavače - Morana Mijač

„Hrana predstavlja mjesto okupljanja, izvor održivosti, slavlje života, sigurnost i zadovoljstvo. Osoba koja kuha osoba je koja daje. Nije toliko do samog čina kuhanja – kulinarstvo je puno više od toga. Radi se o zajedničkoj transformaciji kuhara i hrane. Hrana može biti inspirativna, i više se radi o procesu nego samo o kreaciji na tanjuru. Moja prva ljubav i strast, ona koju pamtim još iz djetinstva, je ljubav prema hrani i zajedništvu koje simbolizira. Ta ljubav razlog je zašto sam se zaljubila u kulinarstvo. A kada se zaljubiš, sve ostalo je lako.“
Pročitaj više

Od ljubavi prema kolačima do Budi Foodie stipendistice

Alumna Marina voljela je peći kolače odmalena, ali se profesionalno okrenula slastičarstvu po završetku srednje škole kada je upisala program Profesionalni slastičar. Iza nje je užurbanih i inspirativnih par godina, a najbolje je tek pred njom - nakon što je završila program i odradila staž, njena karijera pravocrtno kreće uzlaznom putanjom. Marina je jedno vrijeme radila u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici Vis a Vis by Vincek, a dobitnica je i stipendije koju dodjeljuje zaklada Budi Foodie te je sudjelovala na prestižnom gastronomskom kongersu Chef's Stage i bila jedna od pobjednica natjecateljskog dijela.
Pročitaj više

Slatka fine dining priča Eme Lušetić

„Oduvijek sam govorila kako želim postati slastičar, ako ne prije, onda kad budem imala 90 godina. Međutim, neki životni događaji naučili su me da je život prekratak! Upravo me to inspiriralo! Život je kratak, pa zašto ne bi radili ono što volimo i što nas čini sretnima.“
Pročitaj više