Vijesti

Sicilija a la carte - Međunarodni tjedan talijanske kuhinje

Istaknuti chef Andrea Ruisi predstavnik je nove generacije talijanskih kuhara. U sklopu Međunarodnog tjedna talijanske gastronomije kojega je Kulinarski Institut Kul IN već drugu godinu za redom domaćin predstavit će klasičnu i suvremenu interpretaciju Sicilijanskih jela i slastica. Tijekom kulinarskog show-a 'Traditions taken to next level' koji se održava u utorak, 20. studenog u 18 sati, chef Ruisi uz pripremu jela održat će predavanje o talijanskoj tjestenini. Prijave za kulinarski show su u tijeku.
Pročitaj više

Stažiranje u Francuskoj

Započni svoja kulinarska iskustva graditi u jednoj od gastronomski najutjecajnijih zemalja svijeta, Francuskoj. Stažiranja u trajanju od tri do šest mjeseci omogućuju polaznicima rad u internacionalnom okruženju, međunarodne reference, jedinstveno stručno iskustvo i učenje te specijalizaciju znanja u francuskoj kuhinji.
Pročitaj više

Vinski program

Nakon završenog programa polaznik će posjedovati znanja za samostalno određivanje kvalitete vina, njegovu kupnju, uparivanje vina s hranom i sastavljanje vinske karte.
Pročitaj više

Crna slavonska svinja genetsko je čudo

Tihomir Smoljanec, vlasnik tvrtke Meat the King, majstor odležavanja mesa i istinski zaljubljenik u kvalitetu pasmine crne slavonske svinje, svojim gostujućim predavanjem još jednom je polaznicima uspješno ukazao na važnost kvalitete i podrijetla namirnica. I dok se baby beef rib steak pripremao na tavi, a polaznici slasno degustirali dry aged beef T-bon, Tihomir je s nama podijelio svoja razmišljanja o stočarstvu i mesu općenito.
Pročitaj više

Program stipendiranja

U sklopu suradnje s vrhunskim restoranima i hotelima Kulinarski Institut Kul IN pokrenuo je novu inicijativu s ciljem da se mladim, ambicioznim ljudima omogući priliku za daljnjim školovanjem, rad s vrhunskim mentorima te prilika za profesionalno napredovanje.
Pročitaj više