Vijesti

Od ljubavi prema kolačima do Budi Foodie stipendistice

Alumna Marina voljela je peći kolače odmalena, ali se profesionalno okrenula slastičarstvu po završetku srednje škole kada je upisala program Profesionalni slastičar. Iza nje je užurbanih i inspirativnih par godina, a najbolje je tek pred njom - nakon što je završila program i odradila staž, njena karijera pravocrtno kreće uzlaznom putanjom. Marina je jedno vrijeme radila u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici Vis a Vis by Vincek, a dobitnica je i stipendije koju dodjeljuje zaklada Budi Foodie te je sudjelovala na prestižnom gastronomskom kongersu Chef's Stage i bila jedna od pobjednica natjecateljskog dijela.
Pročitaj više

Slatka fine dining priča Eme Lušetić

„Oduvijek sam govorila kako želim postati slastičar, ako ne prije, onda kad budem imala 90 godina. Međutim, neki životni događaji naučili su me da je život prekratak! Upravo me to inspiriralo! Život je kratak, pa zašto ne bi radili ono što volimo i što nas čini sretnima.“
Pročitaj više

Chef Patissier s kanadskom i austrijskom adresom

Kul IN alumna Andrea Filipović doista je ostvarila interkontinentalnu karijeru u slastičarstvu, ali ne prestaje se školovati ni danas. Pohađa razne edukacije, a za vrijeme jedne od njih radila je pod budnim okom poznatog pastry chefa Karima Bourgija. Kao Chef Patissier Andrea radila je sve od Kanade do Austrije, gdje danas vodi slastičarski odjel i uveseljava goste kao pastry chef u hotelu s pet zvjezdica. Pročitajte priču ove ambiciozne i talentirane uzdanice slastičarstva.
Pročitaj više

4. Tjedan talijanske kuhinje u svijetu

Izuzetno nam je drago pozvati vas na Tjedan talijanske kuhinje u svijetu, svečanost koja se istovremeno održava u preko sto zemalja svijeta. U srijedu, 20. studenog 2019., od 18 do 21 h u Kulinarskom Institutu Kul IN gostovat će talijanski chef Piero Di Turi i u sklopu svog kulinarskog showa i predavanja, predstavit će nam suvremenu inačicu proslavljene talijanske kuhinje.
Pročitaj više