Vijesti

Tjedni tečaj slastičarstva

Kulinarski Institut Kul IN osmislio je Tjedni tečaj slastičarstva namijenjen profesionalnim slastičarima željnima dodatne specijalizirane edukacije i početnicima koji žele preusmjeriti svoju karijeru ka profesionalnom slastičarstvu. Tjedni tečaj slastičarstva održati će se od 15.10.-21.10.2018. Prijave su u tijeku!
Pročitaj više

Dani otvorenih vrata 21.09.2018.

Za sve zainteresirane polaznike organiziramo Dane otvorenih vrata. Ako biste željeli dogovoriti razgledavanje škole uz stručno vodstvo, upoznati predavače, sadašnje polaznike, istražiti mogućnosti stažiranja ili zapošljavanja po završetku programa, rezervirajte vaš termin!
Pročitaj više

Za sushi ima svatko svoj nož i ti se ne diraju

Živopisna restoranska scena Zagreba dolaskom najraznovrsnijih svjetskih kuhinja, otvaranjem novih zanimljivih koncepata i doseljavanjem odličnih stranih chefova danas proživljava pravi procvat ideja i vrlo originalnih kulinarskih projekata. U vrijeme kada je Takenoko otvoren, bio je tada to prvi japanski restoran u Zagrebu koji se po svemu razlikovao od tadašnje scene. Vrlo brzo svojim je radom i izvanrednom kuhinjom počeo klasičnu, tradicionalnu restoransku scenu, tada i jedino prisutnu, otvarati prema svijetu. Iako je za organizaciju nabave, edukaciju gostiju i afirmaciju bilo potrebno vremena, taj trud danas je itekako vidljiv.
Pročitaj više

Život chefa je nevjerojatan i lud u svakom smislu

“Kada sam počela, radila sam kuhinju koja nije predstavljala mene, prezentirala je samo tehnike i namirnice s kojima sam se naučila kuhati, ali u jednom trenutku sam shvatila da želim stvoriti kuhinju koja nosi dio mene, što nije nimalo jednostavno. Za razotkrivanje vlastitog identiteta i osobnosti kroz kuhanje potrebno je proći kroz dug proces, skinuti sve sa sebe, ogoliti se i dopustiti si slobodu.”
Pročitaj više