Vijesti

Svaki dan odrastam i napredujem

„Nakon stažiranja idem u Borgo Santo Pietro De Luxe Resort, gdje sam dobio ponudu za posao kao chef de partie. A u listopadu, kada resort više neće raditi, idem na stažiranje u Norvešku u Maaemo na dva mjeseca. Trenutno sam fasciniran nordijskom kuhinjom, i želim ju što više upoznati i doživjeti.“
Pročitaj više

Podučavam profesiju, a ne recepte

"Mislim da je kuhanje vrlo duhovita stvar. Kada nešto radiš radi samog procesa pripreme i uspiješ izaći van okvira tada ćeš dobiti najbolje rezultate. Rutina većinom ubija kreativnost, a njeno izbjegavanje uvijek mi je pružalo veliko zadovoljstvo."
Pročitaj više

Gastronomija mora - chef Piero Di Turi

U sklopu manifestacije Next generation chef, Kulinarski Institut Kul IN će u suradnji s talijanskom partner školom, akademijom ALMA, La Scuola Internazionale di Cucina Italiana, u utorak, 16. travnja 2019., u 18 sati u Kulinarskom Institutu Kul IN ugostiti vrsnog talijanskog chefa Piero di Turia.
Pročitaj više

Kulinarske priče iz Australije

Međunarodni tim alumnia profesionalnim je uspjesima počeo slagati zanimljive kulinarske priče u cijelome svijetu. Dio tih priča donosimo vam iz Australije, gdje su naši polaznici iz Sydneya, Brisbanea i Pertha svoja znanja vrlo brzo pretvorili u vlastite poduzetničke pothvate, a neki su ostali raditi u Europi u Michelinovim restoranima. Pročitajte više...
Pročitaj više