Vijesti

Nova generacija chefova iz istočne Europe

Osim što nudi brojne mogućnosti zapošljavanja, kulinarstvo je kreativno, zanimljivo, ima prostora za neprestano učenje i usavršavanje, pruža i šansu za rad u cijelome svijetu. U Kul IN-u se tako sve više okupljaju mladi kuhari iz cijeloga svijeta s ciljem da steknu nova iskustva, prijateljstva i znanja. Za ovu priču htjeli bismo posebno istaknuti perspektivni tim mladih chefova iz istočne Europe za koje vjerujemo da će pokrenuti male kulinarske revolucije u svojim zemljama. Upoznajte ih.
Pročitaj više

Otvaranje vlastite slastičarnice – edukacijom do sna

"Svi se čude što moj sladoled nema veze sa sladoledima komercijalnih proizvođača, ali tajna je u tome što mi sladoled radimo svaki dan, stavim ga u vitrinu i mogu reći da je napravljen prije tri minute, toga nema kod velikih proizvođača." Kul IN alumni Natalija Čukman dugo je sanjala otvaranje vlastite slastičarnice. Uz puno truda, veselja te uz pomoć praktičnih savjeta i ideja do kojih je došla edukacijom, uspjela je. Danas je vlasnica Gelato Bara u Zagrebu! Pročitajte njezinu priču i saznajte kako školovanjem doći do konkretnog plana o otvaranju vlastitog posla.
Pročitaj više

Pronašao sam kreativnost u Kul IN-u - uspješna priča restorana obitelji Josić

"Kad svladaš osnovne tehnike otvara ti se pogled prema daljnjem napretku, šire ti se vidici, kasnije se samo igraš, istražuješ, otvori se novi kreativni svijet, čudo jedno." Damir Josić vlasnik je jednog od najpoznatijih restorana i vinarija u Istočnoj Hrvatskoj, novopečeni školovani profesionalni kuhar te Kul IN alumni. Odlučio je kulinarski unaprijediti svoj posao te se sa svoje 52 godine otisnuo u gastronomsku pustolovinu života i završio program Kulinarstva, a trenutno se dodatno školuje u Italiji.
Pročitaj više