Vijesti

KIK – Kul IN-ova nova zero-waste zalogajnica

Porazgovarale smo s našom kolegicom Mayom Sertić, projekt menadžericom u Kul IN-u i dizajnericom Kul IN Kluba, ili KIK-a. Maya je prvo studirala Ekologiju i Znanost o okolišu na University of California Santa Cruz, a potom je na Zagrebačkom PMF-u završila magisterij u Biologiji Mora. Strastven je borac za okoliš u svoje slobodno vrijeme, a u poslovnoj sferi ju zanima kako smanjiti ekološki utisak raznih industrija koje su čovjeku potrebne za svakodnevni život.
Pročitaj više

Kako u Hrvatskoj steći internacionalno iskustvo?

Sviđa mi se kultura življenja u Hrvatskoj i miran život koji Hrvatska pruža. Chefovima je posao užurban ma gdje bili, ali moje je srce ovdje mirno. Kad se vratim kući s posla, osjećam se svježe, dok sam se u Dubaiju osjećao tjeskobno i vidio sam samo visoke zgrade i tornjeve.
Pročitaj više

Upoznaj nove Kul IN predavače - Morana Mijač

„Hrana predstavlja mjesto okupljanja, izvor održivosti, slavlje života, sigurnost i zadovoljstvo. Osoba koja kuha osoba je koja daje. Nije toliko do samog čina kuhanja – kulinarstvo je puno više od toga. Radi se o zajedničkoj transformaciji kuhara i hrane. Hrana može biti inspirativna, i više se radi o procesu nego samo o kreaciji na tanjuru. Moja prva ljubav i strast, ona koju pamtim još iz djetinstva, je ljubav prema hrani i zajedništvu koje simbolizira. Ta ljubav razlog je zašto sam se zaljubila u kulinarstvo. A kada se zaljubiš, sve ostalo je lako.“
Pročitaj više