Vijesti

Talijanski Michelin chefovi opet u Kul IN-u

Hrana i različite kuhinje svijeta uvijek nam šalju poruku o kulturi, povijesti i geografiji mjesta jer predstavljaju karakterističan način života, humor i toplinu. Imajući to u vidu, možemo sa sigurnošću zaključiti da su nacionalne kuhinje simbol nacionalnog duha, daju uvid u dušu stanovništva pojedinog mjesta.
Pročitaj više

Kulinarske priče iz Australije

Međunarodni tim alumnia profesionalnim je uspjesima počeo slagati zanimljive kulinarske priče u cijelome svijetu. Dio tih priča donosimo vam iz Australije, gdje su naši polaznici iz Sydneya, Brisbanea i Pertha svoja znanja vrlo brzo pretvorili u vlastite poduzetničke pothvate, a neki su ostali raditi u Europi u Michelinovim restoranima. Pročitajte više...
Pročitaj više

Za sushi ima svatko svoj nož i ti se ne diraju

Živopisna restoranska scena Zagreba dolaskom najraznovrsnijih svjetskih kuhinja, otvaranjem novih zanimljivih koncepata i doseljavanjem odličnih stranih chefova danas proživljava pravi procvat ideja i vrlo originalnih kulinarskih projekata. U vrijeme kada je Takenoko otvoren, bio je tada to prvi japanski restoran u Zagrebu koji se po svemu razlikovao od tadašnje scene. Vrlo brzo svojim je radom i izvanrednom kuhinjom počeo klasičnu, tradicionalnu restoransku scenu, tada i jedino prisutnu, otvarati prema svijetu. Iako je za organizaciju nabave, edukaciju gostiju i afirmaciju bilo potrebno vremena, taj trud danas je itekako vidljiv.
Pročitaj više

Program stipendiranja

U sklopu suradnje s vrhunskim restoranima i hotelima Kulinarski Institut Kul IN pokrenuo je novu inicijativu s ciljem da se mladim, ambicioznim ljudima omogući priliku za daljnjim školovanjem, rad s vrhunskim mentorima te prilika za profesionalno napredovanje.
Pročitaj više