Vijesti

Kulinarstvo je čista komunikacija

Restoran Umami razlikuje se od ostalih restorana. Osim što pripremaju posebno ukusna jela također veliku pažnju pridaju estetici. Serviranje jela izuzetno je važan dio u procesu pripreme. Restoran ima ugodno uređen interijer i muziku koji upotpunjuju kompletan doživljaj hrane. U samo dvije godine što posluju nagrađen je prvom Michelin zvjezdicom, a uvjereni smo da će uskoro dobiti i drugu. Restoran ima vlastiti voćnjak, vrt s povrćem i začinskim biljem. Donosimo još jedno iskustvo sa stažiranja u Italiji.
Pročitaj više

Spajanjem Kalifornije i Hrvatske upoznajete Lovru Miklaužića

Odrastavši u obiteljskoj vinariji Miklaužić smještenoj na obroncima moslavačkih vinogorja u Lovri se znatiželja prema vinu razvijala još od malih nogu. Nakon završenog magisterija na Agronomskom fakultetu u Zagrebu odlazi na specijalizaciju u Sjedinjene Američke Države u vinariju Opolo smještenu u regiji Paso Robles u Kaliforniji. Kao mladi perspektivni enolog, vinogradar, sommelier te Kul IN-ov predavač Lovro se nada da će kod mladih generacija kuhara i slastičara stvoriti temeljna znanja o vinskoj kulturi i tradiciji te ih potaknuti na neprestano istraživanje i učenje o vinima.
Pročitaj više

Slatka Italija

Svaki pravi profesionalac mora biti konzistentan, plemenit i otvoren, tome težim i učim studente. Uvijek treba biti usmjeren ka profesionalnosti jer ona je vrlo važna. Svi možemo u određenom trenutku biti kreativni, ali zadržati tu kreativnost nije lako.
Pročitaj više

Osnove enologije i kušanja vina

Kulinarstvo i vino nerazdvojni su pandan svakog stola te se već stoljećima skladno razvijaju i kontinuirano grade nove trendove u gastronomiji. U cilju da naše polaznike kuharskih i slastičarskih programa pripremimo za voditeljske pozicije u restoranima i hotelima odlučili smo uvrstiti u programe predmet Osnove enologije i kušanja vina.
Pročitaj više

Kulinarstvom upoznajemo svijet

Putovanje i učenje savršen su spoj za svakog pravog studenta. Upoznajući nove jezike, kulturu, način rada i stil života studenti imaju idealnu priliku da uz specijalizirana znanja stvore i jasniju sliku o svim ljepotama i različitostima koje nudi svijet.
Pročitaj više