Vijesti

Intervju s jednom od najinovativnijih hrvatskih slastičarki

Zavirili smo u slastičarsku filozofiju vjerojatno najinovativnije slastičarke u Hrvatskoj, Dragane Kovačević, s kojom Kul IN uvijek rado surađuje. Dragana svojim slasticama uveseljava goste poznatog boutique hotela i vinarije Meneghetti te mentorira Kul IN polaznike koji su svoj san o stažiranju ostvarili upravo u Meneghettiju. Titulu najinovativnije slastičarke nosi zbog kombinacija okusa koje spaja u svojim desertima. Pročitajte cijeli intervju!
Pročitaj više

Goran Kočiš - Michelin chef kao inspiracija

Goran Kočiš po završetku srednje škole otišao je "van" da bi se nakon deset godina vratio u Hrvatsku i svojim projektom Noel donio kontinentalnoj gastronomiji prvu, dugo sanjanu Michelinovu zvjezdicu. Može se reći da je jedan cilj ostvaren i Goran se u potrazi za novim izazovima vratio u Slavoniju uveseljavati neke nove goste. Povratkom mu je želja ohrabriti lokalne proizvođače i inspirirati mnoge da uspješnu karijeru potraže upravo na mjestu koje im je najbliže i jedva čekamo vidjeti što sprema dalje.
Pročitaj više

Radionica craft brewinga

Polaznici Radionice craft piva na svojim će nepcima okusiti svo bogatstvo i različitost koju craft pivo kao namirnica i dodatak jelima može ponuditi. Da bi to ostvarili, potrebno je upoznati se s procesom proizvodnje i shvatiti detalje procesa. Proći ćemo kroz proces proizvodnje craft piva i kušati različite stilove našeg in-house piva. Prijave su u tijeku!
Pročitaj više

Što spaja pivo, ekologiju i karijeru?

Karijera u gastronomiji pruža priliku da usavršite pripremu različitih svjetskih kuhinja, upoznate različite kulture i radite širom svijeta. Međutim, kako biste postigli svoj cilj, morat ćete svladati mnoge suvremene zahtjeve koje ugostiteljstvo i gastronomija postavljaju pred chefove i pastry chefove. Upisi za programe u listopadu traju do 15. kolovoza 2022.
Pročitaj više

Kul IN & BHMS Webinar

Prijavite se na informativni webinar s Kulinarskim Institutom Kul IN i BHMS (Business & Hotel Management School) školom iz Švicarske i saznajte kako ostvariti međunarodnu karijeru u gastronomiji!
Pročitaj više