Zdravko Perić

 

 

 

 

 

 

 

Voditelj edukacije

 

“Kulinarstvo je profesija koja pruža veliko zadovoljstvo onima koji u hrani vide ljepotu uveseljavanja, dijeljenja i male životne umjetnosti.”

 

Zavidnu karijeru u kulinarskoj profesiji voditelj edukacije Kulinarskog Instituta Kul IN započeo je graditi pred više od trideset godina. Prva iskustva počeo je stjecati u Njemačkim restoranima gdje je vrlo brzo napredovao te je imenovan titulom Chef de Partie. Nakon sedam godina rada kao Chef de Partie i vođenja restorana u poznatim hotelima njemačkog grada Nürnberga, odlučio je nastaviti svoju karijeru u Sjedinjenim američkim državama gdje je od Sous Chefa napredovao do Executive Chefa u prestižnom hotelu The Plaza u Las Vegasu.

U hotelu The Plaza koji broji oko tisuću soba, chef Zdravko Perić osim što je stekao odlične menadžerske vještine, također je stekao iskustvo rada u dinamičnom okruženju koje zahtjeva konstantno osmišljavanje novih jelovnika i prilagođavanje zahtjevima svjetskog tržišta. Kako bi uspješno nastavio napredovanje u karijeri chef Zdravko Perić, odlučio se školovati na prestižnoj Le Cordon Bleu kulinarskoj akademiji u Arizoni gdje stječe diplomu Ars Culinarie.

 

 

Na vrhuncu karijere, chef Zdravko Perić odlučio je u pravom trenutku svoja znanja iz rada u svjetskim kuhinjama prenjeti u prestižne hrvatske hotele koji su razvojem turizma imali zadatak odgovoriti na sve veće izazove tržišta. Hoteli Grand Villa Argentina u Dubrovniku, Kempinski Hotel Adriatic u Istri, Hotel Croatia u Cavtatu, samo su dio popisa hotela na Jadranu u kojima je Zdravko Perić radio kao Executive Chef.

Tridesetogodišnje iskustvo rada u kulinarskoj profesiji, suradnja s renomiranim svjetskim chefovima te poznavanje suvremenih trendova visoke gastronomije Zdravko Perić pretočio je u školske programe Kulinarskog Instituta Kul IN. Cijelokupni koncept učenja i rada s Kul IN-ovim polaznicima, budućim profesionalnim kuharima, temeljen je prema standardima svjetskih kulinarskih škola. Voditelj edukacije Zdravko Perić kroz programe Kulinarskog Instituta Kul IN ima za cilj polaznicima pružiti široka znanja, vještine, ambicioznost te kreativan pogled prema kulinarstvu i gastronomiji.

01.jpg Alma_01072014_095.jpg Alma_20140730_017.jpg DSC_0353.JPG 3.jpg