Marko Hernaut

 

 

 

 

 

 

 

Stalni predavač kulinarskih praktikuma

 

„Za učenje vještina i izvrsnosti u kuharstvu potrebno je prije svega jako puno strpljenja, volje i naravno upornosti. Tijekom nastave učenike se prvo trudim dobro naučiti tehničke temelje i vještine kuharstva, a nakon toga otvaramo prostor i za kreativnost.„

 

Kao školovani slastičar, Marko Hernaut je vrlo brzo krenuo u potragu za novim iskustvima. Dobiva tako priliku tesati svoja znanja u uglednim zagrebačkim slastičarnicama, poput slastičarnice Slatkiš, Zagreb i Vincek gdje je dobro usavršio slastičarske vještine, ali i naučio se raditi u profesionalnom okruženju. Međutim, Marko nije želio stati samo na slastičarstvu te se odlučio proširiti svoja znanja i u kuharstvu. Radeći u poznatom zagrebačkom restoranu Mano naučio se zadovoljiti i najzahtjevnijeg gosta, slagati jelovnike te uživati u užurbanom životu restorana.

Postavši predavač u Kulinarskom Institutu Kul IN, Marko odlazi na dodatnu specijalizaciju za mentora kulinarskih praktikuma na talijansku kulinarsku akademiju ALMA. Danas kao stalni predavač Kul IN-a, trudi se polaznicima prenijeti sva znanja i vještine kulinarske profesije. Iako je strog i ozbiljan predavač, on svojom mladošću i energijom lakoćom učenicima prenosi ljubav prema hrani i užitak stvaranja u kulinarstvu.

DSC_0681.JPG DSC_0673.JPG 6.JPG 007.JPG DSC_0860.JPG