Ivan Plantak

 

 

 

 

 

 

 

Stalni predavač kuharskih praktikuma

 

"Gastronomija je i naizgled neizdrživo teška i neopisivo privlačna, svakodnevno odricanje i svakodnevno učenje. Mogučnost da u isto vrijeme možeš biti inovativan, kreativan i kvlitetan u tome što radiš a opet omogućiti ljudima najosnovnije stvari u životu, nahraniti ih i učiniti sretne, je beneficija koja se ne može pronaći u puno drugih profesija." 

 

 

Nakon što je završio studij agronomije, Ivan Plantak odlučuje slijediti svoj istinski poziv te upisuje program Kulinarstva na Kulinarskom Institutu Kul IN. Po završetku školovanja u Kul IN-u, Ivan se odmah posvećuje radu u vrhunskim restoranima. Radi kao kuhar u restoranu Rouge Marin, restoranu Četiri kantuna, gdje uz pripremanje jela organizira i mise en place. Međutim, Ivan nije htio stati na tome, već odlučuje proširiti svoja znanja i specijalizira se za predavača na poznatoj talijanskoj kulinarskoj akademiji ALMA. U rujnu 2017. godine pridružuje se Kul IN timu kao stalni predavač u sklopu programa Kulinarstva. Svoje vještine brusio je i kao sous-chef u francuskom restoranu Auberge Des Chausseurs, a okušao se i u cateringu kad je radio u Zvona catering. Neki od brojnih vrhunskih chefova koji su mu bili mentori i s kojima je imao prilike surađivati su: Michelinova chefica Isa Mazzocchi, chef Tomislav Primorac, chef Zdravko Perić, chef Petar Tomašević, chef Ante Sudinja, chef Igor Ćurčić, chef Piero Di Turi, chef Alessandro Masia, chef Enrico Marma, chef Tinari Pepino, chef Isa Mazzocchi, chef Pascal Aguettaz, chef Andrea Ruisi. Kao predavač pun energije, Ivan svoje iskustvo i znanje vješto prenosi studentima te u praktikumima dočarava kreativan pristup pripremanju hrane i svijetu gastronomije.