O nama

Kulinarski Institut Kul IN je u želji da omogući svojim polaznicima sveobuhvatnu naobrazbu u gastronomiji pokrenuo vinske programe. Predavanja iz enologije i kušanja vina imali su prilike slušati polaznici kuharskih i slastičarskih programa, međutim kroz vinsku školu Kul IN polaznici koji su isključivo zainteresirani za naobrazbu u vinu, pjenušce, piva te ostala alkoholna i nealkoholna pića moći će kroz različite programe, seminare i radionice biti u korak s najnovijim vinskim trendovima, tehnologijama i mogućnostima parivanja hrane i pića. 

 

CILJ

Vinska škola Kul IN ima za cilj razvijati vinsku kulturu i obrazovanost, proučavati, čuvati i arhivirati vinsku tradiciju Hrvatske, poticati razmjenu znanja, iskustava i umrežavanja s ostalim vinskim kulturama Novog i Starog svijeta te promovirati vinare, vinogradare i gastro-enološku kulturu Hrvatske. U sklopu vinskih programa, seminara, radionica, kampova i izleta polaznici će imati priliku nadograđivati svoje poznavanje enologije i vinikulture, profesionalno se usmjeravati za sommeliera te u ostalim zanimanjima koja zahtjevaju poznavanje vinske kulture poput: sala manager, brand manager, prodajni predstavnik i vinski kritičar.

 

Neodoljivi svijet vina stoljećima je izvor nadahnuća, promišljanja i stvaranja. Naučite se vinima pričati priče, prepoznavati kvalitetu i kreirati vrhunske gastronomske ugođaje. Započnite vaše profesionalno vinsko putovanje u Kul IN-u!