
Kultura objedovanja, suvremeno restoraterstvo i prehrambena industrija nezamislivi su bez vina i ostalih alkoholnih pića koja su uz svoju stoljetnu tradiciju spravljanja postali neizostavan dio gastronomske svakodnevice.
Poznavanje vinske kulture i povijesti zatim pravilno rukovanje s opremom, vještine predstavljanja, komunikacijske kvalitete dio su stručnih vještina koje zahtjeva profesionalno bavljenje vinima. Uz učenje uopćenih pravila vinskog bontona, vrlo je važno neprestano se educirati jer vino je živi proizvod i zahtjeva kontinuirano kušanje, promišljanje i istraživanje.
Vinski program koristit će metode teorijskog i praktičnog pristupa nastavi kako bi polaznici dobili potpun uvid u svijet vina. Program je namijenjen za djelatnike u turizmu, ugostiteljstvu, osoblje restorana i hotela, vinare, prodajne predstavnike, vinske kritičare i vinofile. Za upis u program nije potrebno predznanje o enologiji i vinarstvu.
Nakon završenog programa polaznici će posjedovati znanja za samostalno određivanje kvalitete vina, njegovu kupnju, uparivanje vina s hranom i sastavljanje vinske karte.
Trajanje programa: 50 sati
Veličina grupe: do 10 polaznika
Cijena programa: 1.350 Eura (PDV uključen u cijenu)
Obavještavamo vas da će se od 1.6.2022. povećati cijene tečajeva. Svi polaznici koji dovrše proces prijave do 31.5.2022. upisuju željeni tečaj po trenutnoj cijeni. Nova cijena će biti 1.625,00 EUR (PDV uključen u cijenu).
Za first minute polaznike nudimo kupon u iznosu od 200 Eura. Upišite željeni program dva mjeseca prije početka školovanja i ulovite kupon.
Termin:
- 17.8.2022.-30.8.2022.
Upisi su u tijeku!
Navedena cijena uključuje:
- Cjelokupan program
- Nastavni materijal (digitalna literatura)
- Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
- Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak)
- Ručak od ponedjeljka do petka (Kul IN)
DETALJAN PREGLED PROGRAMA:
Rb.
|
Nastavna cjelina |
Teorijska nastava |
Praktična nastava |
Ukupno |
1. |
Uvod u vino |
3h |
|
3h |
2. |
Serviranje vina |
2h |
1h |
3h |
3. |
Osnove kušanja vina |
2h |
1h |
3h |
4. |
Tipovi vina |
2h |
7h |
9h |
5. |
Čitanje etikete |
2h |
1h |
3h |
6. |
Specijalna vina |
3h |
3h |
6h |
7. |
Stari i novi svijet vina |
1h |
8h |
9h |
8. |
Autohtona hrvatska |
1h |
5h |
6h |
9. | Izleti u vinarije | 8h | 8h | |
|
UKUPNO SATI |
16h |
34h |
50h |
STRUČNI POSJETI
U sklopu vinskog programa polaznici će uz predavanja imati organiziranu terensku nastavu u sklopu koje će posjetiti poznate vinarije, vinoteke i restorane s iznimnim vinskim arhivima ili vinskim kartama. Tijekom posjete polaznici se upoznaju s podrumarstvom, skladištenjem vina, kreiranju vinske karte, stvaraju kontakte s vinarima, vinogradarima, enolozima i sommelierima te upoznaju vinsko tržište.
Po završetku programa Kul IN dodjeljuje priznanje za završeni vinski program.
Za sva dodatna pitanja i informacije javite se na:
- email: info@kulinst.com
- tel: +385-44-538-880
Pozivamo vas da nas dođete posjetiti. U obilazak škole uključeno je stručno vodstvo i upoznavanje s predavačima.
Neodoljivi svijet vina stoljećima je izvor nadahnuća, promišljanja i stvaranja. Naučite se vinima pričati priče, prepoznavati kvalitetu i kreirati vrhunske gastronomske ugođaje. Započnite vaše profesionalno vinsko putovanje u Kul IN-u!