Snivajući slatke snove

Mala slastičarnica francuskog šarma sa sitnom dozom prgavosti, odmaknuta pomalo od očiju javnosti, a opet u samom središtu grada, Mak na konac, najljepše opisuje osobni svijet, najpoznatije hrvatske slastičarke Petre Jelenić. U sklopu prošlotjednog druženja s Petrom imali smo prilike zaviriti iza kulisa te upoznati vrlo mladi i ambiciozni tim koji zajedno s Petrom radi na stvaranju novih vrijednosti u slastičarstvu.

Dio tog tima je i Kul IN-ova polaznica programa Profesionalni slastičar, Mia Salman. Mia je bila prva generacija Kul IN-ovih slastičara te smo joj kao jednoj od naših najboljih polaznica odlučili školovanje još malo produljiti. Naime, nakon završenog programa nastavila je svoja znanja nadograđivati na stažiranju u Petrinoj slastičarnici Mak na konac. U mjesec dana stažiranja Mia se s mladom ekipom Mak na konac vrlo brzo povezala te postala vrijedan dio tima, a želja za bavljenjem sa slastičarstvom samo se još dodatno pojačala. Iskustvo rada s Petrom, imalo je velikog utjecaja na Miu, koja tek sada ima jasnu sliku gdje želi dalje svoja znanja profesionalno nadograđivati. Iako uskoro završava sa stažiranjem, za Miu ćemo sigurni smo tek još čuti.

Glavna Chefica Petra Jelenić, prava je pokretačka snaga, a tajnu svoga uspjeha bez imalo problema podijelila je s nama. Rad, rad, rad i samo rad, kaže Petra koja nimalo ne skriva sve nedostatke svoje profesije. Međutim ta iskra iz oka kada Petra priča o svojim receptima i kolačima odmah se prenese na sve prisutne. Strast i ljubav kojom je Petra posvećena svojim slatkim umjetninama nadilazi svakodnevno iskustvo probavanja kolača. Pod Petrinim utjecajem, kolači zauvijek prestaju biti samo kolači. 

S obzirom na odlično iskustvo stažiranja, naše polaznice, odlučili smo za sve polaznike Kul IN-ovog programa Profesionalni slastičar uvesti mogućnost stažiranja. Nadamo se da će to pomoći svim budućim Kul IN-ovcima da pokrenu vlastite revolucije u gastronomiji.

Zavirite i sami u slastičarnicu Mak na konac.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg