
Tijekom studija ekonomije i menadžmenta u Litvaniji, Yaqub je odlučio uzeti godinu dana pauze kako bi upisao studij kulinarstva. Kao pravi mlad čovjek koji je još u otkrivanju svojih profesionalnih afiniteta, Yaqub se odlučio svoja znanja nadograditi u još jednom zanimanju. Kako nije imao prethodnih znanja u kulinarstvu, na svaki novi korak gledao je s uzbuđenjem te upijao sva znanja. Iako je još puno rada i učenja ispred njega, Yaqub danas ima kompletniju sliku sebe.
“Profesionalni kuhari pripremaju prekrasnu i ukusnu hranu. Njihov zadatak je također i da neprestano unaprjeđuju tradicionalne recepte. Moja je želja da steknem što više iskustva u pripremanju jela iz različitih regija i dijelova svijeta kako bih mogao usavršiti svoje vještine i tehnike u spravljanju hrane. Jednog dana bih s tim znanjima želio oplemeniti svoju nacionalnu, Azerbajdžansku kuhinju. Na kraju imam želju otvoriti svoj restoran ili café u kojemu ću moći gostima servirati jela iz cijeloga svijeta. Želim educirati ljude gastronomijom.”
- Yaqub Zeynalov