Specijalizacije u talijanskoj kuhinji, modernom slastičarstvu i managementu

Profesionalno kulinarstvo i slastičarstvo omogućuju najzanimljivije specijalizacije i usmjerenja, jer restoranska industrija i gastronomija nude široki spektar zanimanja u kojima se svaki istinski zaljubljenik u hranu i vina može uz kvalitetno školovanje vrlo brzo pronaći. Kulinarski Institut nudi tako nekoliko programa koji omogućuju polaznicima jasna usmjerenja u daljnjoj karijeri. Kul IN alumni s certifikatima iz kulinarstva, slastičarstva ili catering i buffet-a, imaju priliku direktnog upisa u drugi dio programa.

U suradnji s talijanskom kulinarskom akademijom ALMA, la scuola di Cucina Italiana, polaznici mogu po završetku programa u Kul IN-u specijalizirati svoja znanja u talijanskoj kuhinji u vidu dva zajednička programa.

Intenzivni program Profesionalni kuhar talijanske kuhinje izvodi se u Italiji u trajanju od sedam mjeseci. Uz rad sa svjetski poznatim mentorima i chefovima te školovanje uz kolege sa svih sedam kontinenata  polaznici uče napredne tehnike obrade namirnica, osmišljavanje jelovnika te također specijaliziraju svoja znanja u tradicionalnoj i suvremenoj talijanskoj kuhinji. Sastavni dio programa je petomjesečno stažiranje u nagrađivanim talijanskim restoranima i hotelima s pet zvjezdica, čime se stječe iskustvo rada u vrhunskim kuhinjama, s prvoklasnim namirnicama i u pomno odabranim timovima.

Ako vas interesira usavršavanje najsuvremenijih slastičarskih tehnika s naglaskom na talijanskim desertima i slasticama, tada je Profesionalni slastičar talijanskih slastica idealni program za vas. Intenzivni program se izvodi u Italiji u trajanju od pet mjeseci. Sastavni dio programa je tromjesečno stažiranje u najboljim talijanskim restoranima, hotelima ili slastičarnama, čime se na odličan način zaokružuju znanja stečena na nastavi s praktičnim radom.

Kako bi vas što bolje pripremili za nove izazove u Italiji, u Kul IN-u polaznici obavezno uče talijanski jezika za vrijeme svog dvomjesečnog programa u Sisku.

S obzirom na to da je službeni jezik nastave u ALMA-i i stažiranja engleski, polaznici koji imaju lošije znanje ili nemaju dovoljno samopouzdanja u engleski jezik, tijekom školovanju u Kul IN-u mogu upisati specijalizirani tečaj engleskog jezika za kulinarstvo.

Za sve polaznike koji imaju strast prema poduzetništvu ili razvijanju managerskih vještina, osmislili smo program Kulinarski Management, najnoviji međunarodni program u suradnji sa Zagrebačkom školom ekonomije i managementa (ZŠEM). Ovaj je program omogućava polaznicima da usavrše kulinarske vještine, uz vođenje financija, ljudskih resursa, marketing, management i uspješno poduzetništvo.

 

 

Alumni Kulinarskog Instituta koji bi htjeli nastaviti daljnje školovanje u sklopu nekih od ovih programa za više informacija mogu se javiti na info@kulinst.com.

Inaugurazione_Anno_Accademico_17-09-12_13.jpg Alma_20120731_1120.jpg Alma_20140416_191.jpg JooYongHak_3.jpg MinChanHong_3.jpg ALMA_MAR9949.jpg Alma_20140729_042.jpg Piccini-TortelliAcquaCotta.jpg RAVIOLI_AL_RADICCHIO_ALLA_GRIGLIA_SU_FONDUTA_DI_TALEGGIO_ART9460.JPG 3.jpg 2.jpg