Nakon Danske i Novog Zelanda slastičarstvo me dovelo u Hrvatsku

Trebala mi je stručna obuka jer sam do sada sve sama radila i nisam imala sveobuhvatno razumijevanje slastičarstva. Željela sam svladati osnovne tehnike, koje su temelj slastičarstva, i dobiti cjelovitu sliku struke. U Kul IN-u sam se prvi put susrela s profesionalnom opremom. Bila sam tako uzbuđena kad sam vidjela svoju radnu stanicu i pećnicu! Igrala sam se sa zanimljivim sastojcima, počela sam raditi s vanilijom i još mnogo toga. Moja očekivanja su ispunjena po tom pitanju, također je lijepo imati certifikat u svom životopisu.

 

Daryna Fedycheva je u svojih 25 godina proputovala dobar dio svijeta i susrela se s različitim okruženjima. Ali na svoju ljubav prema slastičarstvu naletjela je tek prošle godine kad se dogodila prekretnica u njenom životu zbog koje je shvatila čime se istinski želi baviti. Od tog se trenutka potpuno posvetila svom slatkom cilju i pohađala razne radionice i online obuke. Ove je godine odlučila otići korak dalje – upisati program Profesionalni slastičar i upustiti se u školovanje u profesionalnom okruženju, s profesionalnom opremom te praviti kolače za stvarne ljude. Pročitajte Daryninu priču!

Kul IN: Možeš li nam reći nešto više o svom kulinarskom putu?

- Slastičarstvo me počelo zanimati prošlog proljeća. Tada sam bila na Novom Zelandu. Kolege s posla priredili su zabavu i ja sam spremila kolače, ali postoji priča iza toga. Bila sam pod stresom jer sam se preselila u novu zemlju, ali tijekom pripreme tih kolača osjećala sam se spokojno i presretno, osjećala sam se kao da meditiram. Pronašla sam online školu i tim putem učila slastičarstvo 11 tjedana. Bilo je to kao potpuno novi svijet, stalno sam tražila nove slasičarske radionice, pratila slastičarske maratone na Instagramu. Na kraju sam shvatila da želim da slastičarstvo postane više od hobija i tražila sam školu koja bi mi bila savršeno odgovarala. Dvije škole su se isticale, jedna je bila u Španjolskoj, a druga je bila Kul IN. Odlučila sam se upisati u Kul IN ipak.

Kul IN: Zašto si na kraju izabrali Kul IN?

- Cijena programa Slastičarskog programa u Kul IN-u i onog u Španjolskoj bila je prilično slična, ali vrijeme i trajanje programa, predavanja na engleskom i besplatan smještaj uvjerili su me da je Kul IN pravi izbor.

Kul IN: Kakva su tvoja očekivanja nakon programa?

- Trebala mi je stručna obuka jer sam do sada sve sama radila i nisam imala sveobuhvatno razumijevanje slastičarstva. Željela sam svladati osnovne tehnike, koje su temelj slastičarstva, i dobiti cjelovitu sliku struke. U Kul IN-u sam se prvi put susrela s profesionalnom opremom. Bila sam tako uzbuđena kad sam vidjela svoju radnu stanicu i pećnicu! Igrala sam se sa zanimljivim sastojcima, počela sam raditi s vanilijom i još mnogo toga. Moja očekivanja su ispunjena po tom pitanju, također je lijepo imati certifikat u svom životopisu.

Kul IN: Koja ti je bila najdraža lekcija?

- Tartovi!

Kul IN: Što te motivira?

- Uvijek tražim nove načine da postanem bolja, steknem više vještina, vidim nove stvari, upoznam nove ljude i zemlje.

Kul IN: Kakve slastice preferiraš?

- Trenutno volim mousse deserte i kolače, tehniku mirror glazing. Pratim Antonija Bachoura na Instagramu, on objavljuje puno nevjerojatnih restoranskih deserta. Voljela bih praviti takve kolače.

Kul IN: Tri kvalitete svakog dobrog pastry chefa?

- Dobar pastry chef uvijek bi trebao biti voljan učiti, bez obzira koliko iskustva već ima. Također, treba biti spreman žrtvovati određeni dio svog vremena, biti kreativan i strpljiv.

Kul IN: Planovi za budućnost?

- Vraćam se u Ukrajinu. Proteklih godina puno sam putovala; Provela sam određeno vrijeme u Danskoj, živjela na Novom Zelandu, na Tajlandu, a sada sam se zaželjela doma, ali ne zauvijek! Imam u planu puno radionica. Nakon što se sve smiri, idem na radionicu u Dubai, a onda na jesen idem na radionicu Antonia Bachoure u Rumunjskoj. Ali prvo se vraćam u Ukrajinu jer mi nedostaje obitelj.

Kul IN: Savjeti za buduće polaznike iz istočne Europe?

- Uživajte u svom vremenu i učite!

Kul IN: Kako ti se svidio Sisak?

- Živjela sam u vrlo malim gradovima na Novom Zelandu i u Danskoj, tako da smo se Sisak i ja savršeno slagali!

IMG_1651.jpg 2020-07-27_15_53_17-_da_fedia__Instagram_photos_and_videos.png IMG_1726.jpg 2020-07-27_15_54_36-_da_fedia__Instagram_photos_and_videos.png IMG_1730.jpg 2020-07-27_15_58_18-_da_fedia__Instagram_photos_and_videos.png IMG_7230.jpg IMG_6954.jpg IMG_8689.jpg 2020-07-27_15_58_58-_da_fedia__Instagram_photos_and_videos.png