Iz Kanade u Hrvatsku - Djenane Gaspard

Da biste maksimalno iskoristili vrijeme provedeno u Kul IN-u, morate dati sve od sebe svaki dan. Sve će imati smisla kad uspješno završite i s ponosom se osvrnete na ta 2 mjeseca učenja i rada. Postoje različiti načini pristupa ovom programu, a moj je da dajem 100% sebe u sve što radim.

Naša najnovija skupina alumnija nedavno je završila program, a jedna od polaznica bila je i Djenane Gaspard! Djenane je polaznica Slastičarstva koja dolazi iz Haitija, živi u Kanadi, a odlučila se školovati za slastičara upravo u Hrvatskoj. Pročitajte kako joj je bilo u Hrvatskoj i što je sve naučila u Kul IN-u. 

Pogledajte i naš Instagram Live intervju s Djenane koji smo nedavno snimili!

Kul IN: Kada ste odlučili da se želite školovati za slastičara i zašto?

- Prije gotovo 10 godina odlučila sam da želim proći stručnu obuku i steći certifikat, ali nije bio pravi trenutak tad i nisam mogla uskladiti posao i ljubav prema slastičarstvu.

Kul IN: Kako će vam iskustvo iz Kul IN -a pomoći u daljnjoj karijeri?

- Svidjelo mi se što smo imali priliku osmisliti vlastiti poslovni plan. Činjenica da smo dobili i praktičnu obuku i morali osmisliti poslovni plan pomoglo mi je da sve sjedne na svoje mjesto. Moja obitelj ima slastičarnicu, a ja se sada osjećam sigurnije u svoje vještine i jedva čekam doprinjeti u poslu.

Kul IN: Koja vam je lekcija bila omiljena?

- Teško se odlučiti, svidjelo mi se što smo svladali raznolik skup vještina. Kad bih morala izabrati, izabrala bih tjedan u kojem smo pripremali artisan sladoled. Tijekom programa doista možete naučiti mnogo. Na vama je hoćete li to i učiniti. Da biste maksimalno iskoristili vrijeme provedeno u Kul IN-u, morate dati sve od sebe svaki dan. Sve će imati smisla kad uspješno završite i s ponosom se osvrnete na ta 2 mjeseca učenja i rada. Postoje različiti načini pristupa ovom programu, a moj je da dajem 100% sebe u sve što radim.

Kul IN: Što ste pripremali za završni ispit?

- Jedna od mojih slastica na završnom ispitu bile su profiterole. To je desert od pâte à choux tijesta. Pâte à choux je vrlo osebujna vrsta tijesta i peče se drugačije od bilo koje druge, a kasnije se možete poigrati s nadjevima. Odabrala sam dva stila nadjeva, slastičarsku kremu i sorbet od manga, a na vrh sam stavila namelaku. Ovdje sam saznala za namelaku i odmah mi se svidjela. Desert sam parirala s Teraninom iz Istre, likerom od vina Teran i začinima. Tropske arome, ali hrvatski karakter.

Kul IN: Kako vam se svidjelo školovati u Hrvatskoj i što biste savjetovali budućim polaznicima?

- Hrvatska je odlično mjesto za školovanje, ima puno prirode i to mi se jako svidjelo. Okoliš koji okružuje Kul IN također je prednost i super je bilo što smo vikendima uspjeli posjetiti i ostale dijelove Hrvatske.

IMG_9204-2.jpg IMG_8461.jpg IMG_5949.jpg IMG_6685.jpg IMG_8070-2.jpg IMG_7476.jpg IMG_8298-2.jpg IMG_6207.jpg IMG_7673.jpg IMG_8257.jpg IMG_8728.jpg