Našla sam Kul IN i dva tjedna kasnije bila sam ovdje

Počela sam tražiti kulinarske i slastičarske programe, našla Kul IN i dva tjedna kasnije bila sam ovdje.

 

Cristina Ramos rođena je u Ekvadoru, već dugo živi u SAD-u, a za slastičarstvo kaže da joj služi kao opuštanje od posla. Tako je barem počelo. Po završetku programa, Cristina je odlučila unaprijediti obiteljski posao i uvesti novitete u slastičarsku ponudu. Pročitajte kako to planira i učiniti.

Kul IN: Recite nam nešto više o sebi i svom podrijetlu, kada ste odlučili postati slastičar?

- Počela sam ukrašavati kolače i torte iz zabave učeći uz Youtube i mislim da sam prošla jedan kratki tečaj za pečenje kolača i jako sam uživala. Priprema kolača me opuštala, ali prestala sam peći dok sam bila na fakultetu jer nisam imala puno vremena. Konačno sam se vratila tome, ali očito mi je nedostajalo vještina i prakse. Nedavno sam napravila jednu tortu po narudžbi i po meni je ispala užasna. Ljudi su bili zadovoljni i svidjelo mi se, ali ja sam bila razočarana i shvatila sam da bih trebala upisati slastičarski program i steći još vještina. Počela sam tražiti kulinarske i slastičarske programe, našla Kul IN i dva tjedna kasnije bila sam ovdje.

Kul IN: Koji dio programa vam se najviše svidio?

- Zaista sam uživala kad smo pripremali foccaccie, što me jako iznenadilo jer inače ne volim pekarske proizvode, ali bilo je jako zabavno. Volim okus i volim način na koji se priprema foccaccia, postoji mnogo koraka i procesa koji idu u finalni proizvod. Super je bio i craqulen jer prvo morate napraviti pata choux, a zatim dodatno morate napraviti kolačić od šećerne paste. Sve su slastice bile jako zabavne za pripremiti, a uživala sam i u ukrašavanju i slaganju tanjura.

Kul IN: Recite nam nešto više o slasticama i pekarskim proizvodima koje ste pripremali za završni ispit

- Najviše sam ponosna na svoju foccacciu. Pripremila sam običnu foccacciu s fleur de selom, zamotala je u pršut i dodala pekmez od smokava. Parirala sam s bijelim vinom i ispalo je savršeno.

Kul IN: Zašto je super biti slastičar?

- Sviđa mi se koliko možete biti kreativni u slastičarstvu. Daje vam nešto čemu se možete veseliti cijelo vrijeme. Imate konačni proizvod koji čekate, a svi postupci i ukrašavanja vode prema  toj kreaciji. Volim se izgubiti u razmišljanju o tome kako ću ukrasiti neki desert, kako složiti tanjur.

Kul IN: Kakvi su vam planovi za budućnost?

- Moja mama ima malo slastičarsku proizvodnju i radi kekse i kolačiće, ali plan je proširiti se na druge vrste slastica, privući drugačiju populaciju. Želim doprinijeti ugradnjom različitih vrsta torti, a ne samo običnih s fondanom, a također želim dodati i monoporcije i craqulena. To bi bilo jako dobro za naše ciljno tržište.

Kul IN: Što biste savjetovali budućim polaznicima?

- Ne dopustite da vas vaše frustracije pobijede, duboko udahnite i pokušajte ponovno.

IMG_6190.jpg IMG_6476.jpg IMG_7003.jpg IMG_8118.jpg IMG_8307.jpg IMG_8580.jpg IMG_8598.jpg IMG_8757.jpg IMG_6586.jpg