Karijeru ostvarujem u Švicarskoj - Adam Rajndl

 

 

Slušajte, upijajte, spustite ego jer možete naučiti puno, ako budete uporni.

 

 

Adam Rajndl, ambiciozni je mladi chef iz Osijeka koji je nakon srednje kuharske škole odlučio utemeljiti svoje znanje u Kul IN-u. Ponosni smo što se nastavio razvijati kroz Napredni program kulinarstva kojeg smo kreirali u suradnji sa švicarskom školom B.H.M.S.

Nekoliko mjeseci nakon završetka programa, Adam svoje kulinarske planove ostvaruje u luksuznom švicarskom hotelu Mandarin Oriental Palace Luzern.

Porazgovarali smo s Adamom dok je bio u Kul IN-u i ispitali ga o ciljevima, kulinarskim stavovima i omiljenim jelima. 

Kul IN: Kako je dosad izgledao vaš profesionalni put?

- Moj put je krenuo još s 14 godina. Upisao sam srednju školu za kuhara. Kroz školu sam odradio prakse po sezonama. Sad mi je drago što sam mlad krenuo. Bio sam na sezoni u Opatiji, Njivicama, primljen sam za stipendista jednog velikog lanca hotela, a između sam radio po restoranima u Osijeku. Nakon toga sam odlučio da želim postići više, čuo za Kul IN i vidio da pruža ono što mi treba za napredovanje i odlučio sam doći.

Kul IN: Koja vam je najdraža tehnika i savjet s programa?

- Najdraža tehnika koju sam usavršio je priprema domaće tjestenine. S tim sam se najmanje susretao dosad. Teoriju sam imao, ali praksu još ne. Tjestenina je stvar tehnike i preciznosti, to je bilo super usavršiti. Najbolji savjet? Bilo ih je dosta, ali ne mogu odlučiti, mislim da su svi predavači pružili puno savjeta.

Kul IN: Kojoj biste promjeni htjeli doprinjeti u hrvatskoj gastronomiji?

- Glavna promjena koju bih želi vidjeti je da se hoteli i ugostitelji više usredotoče na kvalitetu, a ne na kvantitetu. Ne volim vidjeti kad kuhari ne mare za kuhinju.

Kul IN: Koji su vam planovi za budućnost? Nastavljate školovanje u Švicarskoj...

- Planovi su otići u Švicarsku, završiti program i naći posao nakon stažiranja – dosta jednostavno zvuči! Vratio bih se i u Hrvatsku, ali sad sam spreman za rad na drugačijem nivou.

Ubacujemo se na kratko jer je Adam nedavno završio programu u partner školi B.H.M.S. i trenutno stažira u luksuznom švicarskom hotelu Mandarin Oriental Palace Luzern. Čestitamo!


Kul IN: Zašto je kulinarstvo idealna profesija?

- Kao i svi judi uvijek si u nekom svom filmu kad radiš ono što voliš. Svi vole jesti i super je osjećaj kad izmamiš osmijeh na lice drugoga onim što radiš.

Kul IN: Što bi poručio budućim polaznicima?

- Slušajte, upijajte, spustite ego jer možete naučiti puno, ako budete uporni. Upišite Kul IN i gurajte dalje.

Kul IN: Za kraj, bliži se završni ispit, nakon kojeg ćete odmoriti na kratko, pa nas zanima kako izgleda vaš idealan ručak?

- Idealan ručak je nešto što još nisam pripremao/probao, neka kombinacija ili namirnica s kojom se nisam susreo!

Pogledajte VIDEO s Adamom.

IMG_2666.jpg 1658124013805.jpg IMG_4601.jpg IMG_2683.jpg IMG_4989.jpg IMG_2569.jpg IMG_5013.jpg IMG_4419.jpg IMG_4982.jpg