Osnove enologije i kušanja vina

U postizanju vrhunskog gastronomskog doživljaja jelovnici su uvijek upotpunjeni pomno biranom kapljicom vina. Kulinarstvo i vino nerazdvojni su pandan svakog stola te se već stoljećima skladno razvijaju i kontinuirano grade nove trendove u gastronomiji.

Rituali posluživanja vina u restoraterstvu dio su standardiziranog bontona. Vino pruža potpun ugođaj konzumiranju hrane te potiče gosta da ostane duže u restoranu, a profesionalno upareno vino s hranom često je gostu dobar razlog da se vrati.

U cilju da naše polaznike kuharskih i slastičarskih programa pripremimo za voditeljske pozicije u restoranima i hotelima odlučili smo uvrstiti u programe predmet Osnove enologije i kušanja vina. U sklopu predmeta, polaznici će se upoznati s poviješću i osnovama enologije, serviranjem, čuvanjem otvorenog vina, skladištenjem i arhiviranjem vina, prepoznavanjem i iščitavanjem vina kroz etikete Hrvatske, Europske unije  i svjetskih vina, zatim osnovama kušanja vina po sortama ili glavnim vinskim regijama Hrvatske, specijalnih vina Hrvatske i svijeta, vina starog i novog svijeta, odležanih ili  arhivskih te pjenušavih vina.

Po završetku odslušanog predmeta polaznici će posjedovati znanja za samostalno određivanje kvalitete vina, njegovu kupnju i sastavljanje vinske karte te će znati uspješno uparivati vina s hranom.

 

Predavač: Magistar struke vinogradarstva i vinarstva Lovro Miklaužić 

 

 


0.jpg 7.jpg 13.jpg 10524696_932564560151966_7450115617289612989_n.jpg 11238227_883216885086734_4525295704711449225_n_1.jpg 11700866_883216908420065_2378908099468915405_n.jpg 12019771_932567023485053_628331021870555492_n.jpg 12047002_932553580153064_2669404092045216935_n.jpg 12087240_934631166611972_4547807821569761292_o.jpg 12095314_934602709948151_8766670968854454003_o.jpg IMG_0982.jpg IMG_1010.jpg IMG_2314.jpg IMG_2448.jpg IMG_2464.jpg IMG_2500.jpg IMG_2517.jpg IMG_2535.jpg IMG_2550.jpg IMG_2565.jpg