Tečaj artisan sladoleda

Trendovi u gastronomiji uvijek su u pokretu i donose svježe ideje koje kuhari i slastičari mogu implementirati u svakodnevnom radu te ažurirati svoje vještine i oplemeniti ponudu. Sladoled kao zaokružena namirnica i njegova iskoristivost u kulinarstvu jedni su od najnovijih i najintrigantnijih gastro trendova u svijetu. Kul IN je osmislio jednodnevni tečaj pripreme gastronomskog i artisan sladoleda i tako uveo novost u gastro-edukacijsku ponudu na ovim prostorima. Tečaj je namijenjen kuharima, slastičarima i ostalim zaljubljenicima u sladoled kao namirnicu.

Polaznici će se upoznati s pripremom i karakteristikama sladoleda i gelata te naučiti razmišljati o gelatu izvan tradicionalnog, slatkog konteksta i razmotriti koje su mogućnosti sladoleda kada se on pojavljuje kao savory opcija i glavno jelo.

  • Izračun receptura
  • Sladoled kao glavno jelo
  • Pariranje sladoleda
  • Plating sladoleda
  • Teorija sladoleda
  • Priprema klasičnog sladoleda
  • Priprema gurmanskog sladoleda
  • Razlika između gelata/sladoleda/sorbeta 

 

Datum: 24. travnja 2021.

Vrijeme održavanja: 10-17 h

Cijena: 1850,00 kn (PDV uključen u cijenu)

Mentori: Morana Mijač i Sanja Sajko

 

Prijavite se na info@kulinst.com i vidimo se u Kul IN-u!