Stručna edukacija za profesore srednjih škola

Profesori srednjih ugostiteljskih škola iz više regionalnih centara Hrvatske postali su učenici na tjedan dana.

 

U svrhu profesionalnog razvoja, sudjelovali su na jednotjednom programu Artisan pekarstva u Kulinarskom Institutu Kul IN. Projekt je realiziran s ciljem da se profesorima srednjih škola omogući daljnje napredovanje u poznavanju suvremenih gastro kretanja i ugostiteljskih trendova.

Što su profesori radili tijekom edukacije? Svakog su se dana pripremali pekarski proizvodi pomoću startera, a profesori su saznali sve to nisu znali o fermentaciji i kvascima u pekarstvu te radili s heljdinim, raženim, kukuruznim i ostalim vrstama brašna. Bolje rečeno, cijelog tjedna iz pećnice su stizale arome artisan kruhova, quicheova, focaccie, kroasana, peciva te drugih slanih i slatkih pekarskih proizvoda.

 

Saznajte više o Kul IN-ovom Tečaju artisan pekarstva i pridružite nam se na sljedećem programu otvorenom za sve.

 

Evo što su profesori rekli o programu Artisan pekarstvo:

 

Sve mi se sviđalo, više sam u pekarstvu nego u slastičarstvu i imam bazu u tijestima, ali htjela sam naučiti nešto novo o artisan načinu pripreme. Dobro je učiti nove metode pripreme tijesta i starter kultura jer je to nešto čega u industrijskoj proizvodnji nema. Prenijeti ću sve svojim učenicima i nadam se da ćemo uspješno primijeniti neke od artisan principa već od ove jeseni.

- Gordana

 

Najviše mi se svidjela priprema bapke, briochea te sourdough kruh koji me podsjetio na kruh kakav je nekoć pekla i moja majka. Vratio me u djetinjstvo. Saznali smo nove trikove iz pekarstva i bilo je ovo dinamično i korisno iskustvo.

- Mladenka

 

Program je izuzetno sofisticiran i moram pohvaliti našu predavačicu Moranu koja je stvarno dala sebi da nam približi to područje što više. Rekao bih da smo cijeli tjedan slagali jedan mozaik i dobili nov sadržaj koji će nam zaista koristiti, ne samo u slastičarstvu i pekarstvu, već i u kuharstvu kroz hladna predjela, dodatke juhama, kao hrskava komponenta. Kao da smo bili u laboratoriju i istraživali što će se dogoditi ako napravimo preinake u formuli. Imali smo tu slobodu jer je predavačica bila fleksibilna i sjajna.

- Damir

IMG_5646.jpg IMG_5806.jpg IMG_5637.jpg IMG_5755-2.jpg IMG_5682.jpg IMG_5701.jpg IMG_5724.jpg IMG_5645.jpg IMG_5736.jpg IMG_5749.jpg IMG_5777.jpg IMG_5781.jpg IMG_5784.jpg IMG_5795.jpg