“Arte Bianca” u Kul IN-u

 

 

Pozivamo vas da 10.11.2022. dođete na Tjedan talijanske kuhinje koji će se, u suradnji s Talijanskim institutom za vanjsku trgovinu – Agencija ICE i Veleposlanstvom Italije, po četvrti put održati u Kul IN-u.

 

 

 

Tjedan talijanske kuhinje u svijetu je inicijativa razvijena u svrhu promicanja talijanske gastronomske tradicije koja je jedno od glavnih obilježja talijanskog identiteta i kulture. Svake godine, restorani, hoteli i poduzetnici diljem svijeta sudjeluju u proslavi talijanske gastronomije i utjecaja kojeg je Italija ostavila na različite kuhinje. Iznimno nam je drago što ćemo i ove godine biti u srcu događanja s kolegama i prijateljima iz Talijanskog intituta za vanjsku trgovinu i Veleposlanstva Italije i predstaviti najbolje što suradnja Hrvatske i Italije nudi.

Gosti masterclassa imat će priliku isprobati talijanske proizvode slastičarstva, sladoledarstva i kave.

Ovogodišnje izdanje Tjedna talijanske kuhinje obilježit ćemo masterclassom talijanskog chefa Federica Anzellottija, virtuoza slastičarstva koji je od malih nogu odrastao okružen mirisima i okusima slastičarstva kojeg u Italiji od milja zovu i “Arte Bianca” (“Bijela umjetnost”). Dugogodišnja prisutnost na sceni, iskustvo i odvažnost Anzellottiju su osigurali niz titula na području slastičarstva, s posebnim naglaskom na čokoladu, a kruna karijere svakako je titula Prix Au Chef Pâtissier 2021. godine, nagrada dodijeljena od strane Međunarodne gastronomske akademije, a koja je rezervirana za 5 najboljih slastičara na svijetu.

Vidimo se u Kul IN-u!