Alumni

Kulinarska vizija Baranje - priča Damira Josića

Posjetili smo Baranju, hrvatsku regiju koja je nedoumica i stranim i domaćim posjetiocima. Baranjska mjesta međusobno su povezana šarmantnim vinskim cestama, a ceste koje ovaj kraj najbolje dočaravaju ipak su surduci, ulice pune gatora, vinskih podruma karakterističnih za Baranju. Svatko može pronaći nešto za sebe u Baranji, a obiteljska vinarija i restoran Josić, mjesto je koje najbolje dočarava atmosferu ovog kraja; svježinu vinskih podruma i toplinu hrane i gostoprimstva ljudi. Kul IN alumni i vlasnik vinarije i restorana, Damir Josić, osim što dočarava atmosferu Baranje svojim jelima i vinima, odlučio je svoju autentično baranjsku gastro priču začiniti fine dining elementima.
Pročitaj više

Korčulansko-kulinarski raj restorana Nigra

Polaznik programa Kulinarstva, Karlo Moretti vlasnik je i chef restorana Nigra na Korčuli. Svakodnevno radi na razvijanju vizije svog restorana i kroz svoj rad promiče lokalnu zajednicu te male proizvođače i ribare. Pročitajte intervju i zaronite u Karlovu inovativnu i svježu viziju idealnog suvremenog restorana.
Pročitaj više

Vrhunsko kulinarstvo na organski način

Gregor je počeo kao zaljubljenik u pčelarstvo i poljoprivredu, ali put ga je odveo u drugom, iako ne potpuno različitom, smjeru. I danas cijeni organske namirnice te jednostavne, autentične tehnike, ali draža mu je priprema tih namirnica u profesionalnoj kuhinji od same proizvodnje. Pročitajte kako se tako rano u svojoj karijeri već izborio za mjesto sous chefa u jednom od inovativnijih bistroa u Zagrebu, zašto mu je obrazovanje bitno i što planira u budućnosti.
Pročitaj više

Kulinarstvo s planom

Najdraža lekcija mi je bila kada smo pripremali beef steak, a najdraže jelo koje sam spremio na programu bila su pačja prsa s pireom od batata i meda s karameliziranim fileima od naranče.
Pročitaj više