Alumni

Edukacija i karijera odmah nakon mature

Program mi je definitivno proširio vidike što se tiče razmišljanja o kuhanju i kulinarstvu. Vidjeli smo mnoge nove stvari, putovali na stručne izlete i slušali guest chefove. Sve je to doprinijelo kvaliteti; upoznali smo chefove raznih karaktera i vidjeli kako se pristupi radu mogu razlikovati.
Pročitaj više

Projekt - Otvaranje restorana u Bavarskoj

Otvaram vrlo mali i ugodan fine dining restoran, a kasnije se nadamo da ćemo raditi i catering za vjenčanja u njemačkim dvorcima. Program mi je dao bolju predstavu o tome što znači raditi u profesionalnoj kuhinji. Također sam naučio i upoznao se sa sastavljanjem jelovnika. Znam koliko truda treba uložiti u sastavljanje dobrog jelovnika.
Pročitaj više

Od ljubavi prema kolačima do Budi Foodie stipendistice

Alumna Marina voljela je peći kolače odmalena, ali se profesionalno okrenula slastičarstvu po završetku srednje škole kada je upisala program Profesionalni slastičar. Iza nje je užurbanih i inspirativnih par godina, a najbolje je tek pred njom - nakon što je završila program i odradila staž, njena karijera pravocrtno kreće uzlaznom putanjom. Marina je jedno vrijeme radila u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici Vis a Vis by Vincek, a dobitnica je i stipendije koju dodjeljuje zaklada Budi Foodie te je sudjelovala na prestižnom gastronomskom kongersu Chef's Stage i bila jedna od pobjednica natjecateljskog dijela.
Pročitaj više

Slatka fine dining priča Eme Lušetić

„Oduvijek sam govorila kako želim postati slastičar, ako ne prije, onda kad budem imala 90 godina. Međutim, neki životni događaji naučili su me da je život prekratak! Upravo me to inspiriralo! Život je kratak, pa zašto ne bi radili ono što volimo i što nas čini sretnima.“
Pročitaj više