Alumni

Pronašao sam kreativnost u Kul IN-u - uspješna priča restorana obitelji Josić

"Kad svladaš osnovne tehnike otvara ti se pogled prema daljnjem napretku, šire ti se vidici, kasnije se samo igraš, istražuješ, otvori se novi kreativni svijet, čudo jedno." Damir Josić vlasnik je jednog od najpoznatijih restorana i vinarija u Istočnoj Hrvatskoj, novopečeni školovani profesionalni kuhar te Kul IN alumni. Odlučio je kulinarski unaprijediti svoj posao te se sa svoje 52 godine otisnuo u gastronomsku pustolovinu života i završio program Kulinarstva, a trenutno se dodatno školuje u Italiji.
Pročitaj više

Sve je počelo tijekom studija novinarstva

Po mom mišljenju, Kul IN je najbolja polazna točka za one koji žele postati profesionalci i za one koji žele poboljšati svoje kulinarske vještine. Znam da ljudi koji rade tamo ulažu mnogo truda kako bi izašli u susret svakom od nas polaznika. Stoga, savjetujem budućim polaznicima da mjesece edukacije u Kul IN-u provedu usredotočeni, ali da uživaju u svakom danu programa jer vjerojatno više neće imati takvu priliku u životu.
Pročitaj više

Ostati u Hrvatskoj?

Mladim kuharima bih savjetovao da budu strpljivi, da upijaju znanje gdje god mogu, da nemaju predrasuda prema hrani. Također da puno čitaju i gledaju, da jedu vani, da puno jedu vani, po drugim restoranima, konobama, street food mjestima jer svugdje možeš nešto naučiti.
Pročitaj više

Upoznajte Chefa Ville Ariston

Edukacija mi je donjela mnogo ideja koje danas mogu primjenjivati u svakodnevnom poslu. Bitno je pravilno naučiti kulinarske tehnike, tako stekneš određenu sigurnost i samopouzdanje.
Pročitaj više

Od menadžmenta do kulinarstva

Kulinarstvo nije jednostavna profesija, zahtjevna je fizički i psihički, treba biti sposoban raditi pod pritiskom i na visokoj razini u isto vrijeme. Mislim da važnost obrazovanja i odgoja kvalitetnog kadra prelazi granice osobne važnosti za pojedinca, već je za cijelu hrvatsku gastronomiju ključno da se odgoji što više vrhunskih, školovanih kuhara.
Pročitaj više