Studenti

Slastičarstvo se dogodilo odjednom

Jedan od naših najnovijih alumnija, Kristof Bardos, slastičarstvo je otkrio slučajno, tijekom lockdowna, dok danas ima velike planove. Kristof dolazi iz Rumunjske, ali živi na Islandu i s nama je podijelio zašto je odlučio doći na školovanje u Hrvatsku, a raspravili smo i zanimljivosti o vremenu provedenom u Kul IN-u, završnim ispitima i slasticama koje voli pripremati.
Pročitaj više

Našla sam Kul IN i dva tjedna kasnije bila sam ovdje

Cristina Ramos rođena je u Ekvadoru, već dugo živi u SAD-u, a za slastičarstvo kaže da joj služi kao opuštanje od posla. Tako je barem počelo. Po završetku programa, Cristina je odlučila unaprijediti obiteljski posao i uvesti novitete u slastičarsku ponudu. Pročitajte kako to planira i učiniti.
Pročitaj više

Iz Kanade u Hrvatsku - Djenane Gaspard

"Da biste maksimalno iskoristili vrijeme provedeno u Kul IN-u, morate dati sve od sebe svaki dan. Sve će imati smisla kad uspješno završite i s ponosom se osvrnete na ta 2 mjeseca učenja i rada. Postoje različiti načini pristupa ovom programu, a moj je da dajem 100% sebe u sve što radim."
Pročitaj više

Sveobuhvatno znanje u 2 mjeseca

Tema mi je Lima, u Peruu se za Božić jede pire od batata sa sljezovim kolačićima, pomiješano. Radit ću kremu od pirea, baza će biti dacquoise s pecan orasima i koricom naranče i sve će biti preliveno kakao maslacem, a na kupolu idu sljezovi kolačići s malo gela od limete. Limeta je znak Perua, a ujedno će i osvježiti i uravnotežiti slatki desert.
Pročitaj više