Studenti

Kreativnost kao prioritet

„Na drugoj godini studija dijelila sam stan s pet cura, i negdje u to vrijeme postala sam opsjednuta s pečenjem. Moje cimerice bi svako jutro u kuhinji dočekale tri vrste kolača. Na kraju su zaključile da moram nešto poduzeti oko toga. To je bio trenutak kada sam počela razmišljati da bi slastičarstvo moglo biti moja profesija.“
Pročitaj više

Na listi od 65 škola, Kul IN mi je bio prvi izbor

“Školovanje je bilo doista intenzivno, ali sam naučila puno o sebi. Po prvi puta sam se sama odselila u zemlju u kojoj nikoga ne poznajem, tako da mi je i to bilo zanimljivo iskustvo. Naučila sam se nositi s problemskim situacijama u kuhinji, kako ih rješavati s timom kojega sam tek nedavno upoznala, zatim živjeti s ljudima koje nisam poznavala, a najljepše od svega je bilo stvaranje novih prijateljstava. Prošla sam jedinstveno osobno putovanje, naučila nove vještine kuhanja, usavršavala se svakim danom sve više i uživala u svom napretku.”
Pročitaj više

Potraga za pravom slastičarskom školom

"Kul IN je smješten u malome gradu što vam omogućuje da se stvarno koncentrirate na izradu slastica. Cijeli tim Kul IN-a je jako drag i pun podrške, zabavno je te vam se doista instruktori individualno posvećuju. Nije kao u mnogim drugim školama u kojima morate raditi u parovima ili grupama te nemate često priliku raditi sami i proći kroz cijeli proces pripreme slastica. Ovdje smo imali priliku pripremati sve sami, kao i raditi vlastite pogreške."
Pročitaj više

Od IT-a do profesionalnog kulinarstva

“Privatni i profesionalni život u potpunosti su mi se razlikovali. Slobodno vrijeme koristio sam samo za istraživanje novih restorana i barova u Sydneyu, sve u želji da isprobam što više novih okusa i kombinacija. Stalno sam kuhao doma za prijatelje, uživao u eksperimentiranju, probavanju novih namirnica i začina, a onda sam u jednom momentu shvatio da cijelo svoje slobodno vrijeme i zaradu trošim jedino i samo na hranu i putovanje.”
Pročitaj više

Putovanje iz Brisbanea otkrilo mi je profesionalno slastičarstvo

“Po završetku programa slastičarstva u Kul IN-u počela sam graditi ideju o vlastitoj kompaniji u sklopu koje bi pripremala dekorativne torte, sitne catering slastice i kolače. Na moju veliku sreću za početak sam imala priliku vježbati u profesionalnoj kuhinji obiteljskog caffe bara, što je doista velika pomoć za svakog početnika.”
Pročitaj više
Prethodna 1 2 3