Studenti

Potraga za pravom slastičarskom školom

"Kul IN je smješten u malome gradu što vam omogućuje da se stvarno koncentrirate na izradu slastica. Cijeli tim Kul IN-a je jako drag i pun podrške, zabavno je te vam se doista instruktori individualno posvećuju. Nije kao u mnogim drugim školama u kojima morate raditi u parovima ili grupama te nemate često priliku raditi sami i proći kroz cijeli proces pripreme slastica. Ovdje smo imali priliku pripremati sve sami, kao i raditi vlastite pogreške."
Pročitaj više

Specijalizacije u talijanskoj kuhinji, modernom slastičarstvu i managementu

Profesionalno kulinarstvo i slastičarstvo omogućuju najzanimljivije specijalizacije i usmjerenja, jer restoranska industrija i gastronomija nude široki spektar zanimanja u kojima se svaki istinski zaljubljenik u hranu i vina može uz kvalitetno školovanje vrlo brzo pronaći. Kulinarski Institut nudi tako nekoliko programa koji omogućuju polaznicima jasna usmjerenja u daljnjoj karijeri. Kul IN alumni s certifikatima iz kulinarstva, slastičarstva ili catering i buffet-a, imaju priliku direktnog upisa u drugi dio programa.
Pročitaj više

Dva mjeseca koja ću pamtiti zauvijek

„Kad sam stigao u Kul IN, prepao sam se. Bio je to moj prvi odlazak od kuće te sam bio svjestan da se moram brinuti sam za sebe. Naučio sam da sam puno izdržljiviji nego što sam mislio. Bilo mi je ekstra. Naučio sam u dva mjeseca što ne bi naučio u nekoliko godina.“
Pročitaj više

Od IT-a do profesionalnog kulinarstva

“Privatni i profesionalni život u potpunosti su mi se razlikovali. Slobodno vrijeme koristio sam samo za istraživanje novih restorana i barova u Sydneyu, sve u želji da isprobam što više novih okusa i kombinacija. Stalno sam kuhao doma za prijatelje, uživao u eksperimentiranju, probavanju novih namirnica i začina, a onda sam u jednom momentu shvatio da cijelo svoje slobodno vrijeme i zaradu trošim jedino i samo na hranu i putovanje.”
Pročitaj više
Prethodna 1 2 3