Studenti

Profesionalno slastičarstvo na francuski način

„Vrlo brzo sam dobila potpunu slobodu po pitanju rada i već nakon trećeg tjedna sve slastice sam počela kreirati samostalno. Jako sam sretna što su mi pružili tu priliku. Usudila bi se reći da sam puno napredovala, osjećaj rada u profesionalnoj kuhinji definitivno mi više nije stran.“
Pročitaj više

Svaki dan odrastam i napredujem

„Nakon stažiranja idem u Borgo Santo Pietro De Luxe Resort, gdje sam dobio ponudu za posao kao chef de partie. A u listopadu, kada resort više neće raditi, idem na stažiranje u Norvešku u Maaemo na dva mjeseca. Trenutno sam fasciniran nordijskom kuhinjom, i želim ju što više upoznati i doživjeti.“
Pročitaj više

Kreativnost kao prioritet

„Na drugoj godini studija dijelila sam stan s pet cura, i negdje u to vrijeme postala sam opsjednuta s pečenjem. Moje cimerice bi svako jutro u kuhinji dočekale tri vrste kolača. Na kraju su zaključile da moram nešto poduzeti oko toga. To je bio trenutak kada sam počela razmišljati da bi slastičarstvo moglo biti moja profesija.“
Pročitaj više

Na listi od 65 škola, Kul IN mi je bio prvi izbor

“Školovanje je bilo doista intenzivno, ali sam naučila puno o sebi. Po prvi puta sam se sama odselila u zemlju u kojoj nikoga ne poznajem, tako da mi je i to bilo zanimljivo iskustvo. Naučila sam se nositi s problemskim situacijama u kuhinji, kako ih rješavati s timom kojega sam tek nedavno upoznala, zatim živjeti s ljudima koje nisam poznavala, a najljepše od svega je bilo stvaranje novih prijateljstava. Prošla sam jedinstveno osobno putovanje, naučila nove vještine kuhanja, usavršavala se svakim danom sve više i uživala u svom napretku.”
Pročitaj više

Potraga za pravom slastičarskom školom

"Kul IN je smješten u malome gradu što vam omogućuje da se stvarno koncentrirate na izradu slastica. Cijeli tim Kul IN-a je jako drag i pun podrške, zabavno je te vam se doista instruktori individualno posvećuju. Nije kao u mnogim drugim školama u kojima morate raditi u parovima ili grupama te nemate često priliku raditi sami i proći kroz cijeli proces pripreme slastica. Ovdje smo imali priliku pripremati sve sami, kao i raditi vlastite pogreške."
Pročitaj više