Studenti

Sveobuhvatno znanje u 2 mjeseca

Tema mi je Lima, u Peruu se za Božić jede pire od batata sa sljezovim kolačićima, pomiješano. Radit ću kremu od pirea, baza će biti dacquoise s pecan orasima i koricom naranče i sve će biti preliveno kakao maslacem, a na kupolu idu sljezovi kolačići s malo gela od limete. Limeta je znak Perua, a ujedno će i osvježiti i uravnotežiti slatki desert.
Pročitaj više

Vrhunsko kulinarstvo na organski način

Gregor je počeo kao zaljubljenik u pčelarstvo i poljoprivredu, ali put ga je odveo u drugom, iako ne potpuno različitom, smjeru. I danas cijeni organske namirnice te jednostavne, autentične tehnike, ali draža mu je priprema tih namirnica u profesionalnoj kuhinji od same proizvodnje. Pročitajte kako se tako rano u svojoj karijeri već izborio za mjesto sous chefa u jednom od inovativnijih bistroa u Zagrebu, zašto mu je obrazovanje bitno i što planira u budućnosti.
Pročitaj više