Studenti

Vrhunsko kulinarstvo na organski način

Gregor je počeo kao zaljubljenik u pčelarstvo i poljoprivredu, ali put ga je odveo u drugom, iako ne potpuno različitom, smjeru. I danas cijeni organske namirnice te jednostavne, autentične tehnike, ali draža mu je priprema tih namirnica u profesionalnoj kuhinji od same proizvodnje. Pročitajte kako se tako rano u svojoj karijeri već izborio za mjesto sous chefa u jednom od inovativnijih bistroa u Zagrebu, zašto mu je obrazovanje bitno i što planira u budućnosti.
Pročitaj više

Kako je biti chef na jahti?

Jako sam zadovoljna i stvarno sam guštala na programu. Gradivo i cjeline odlično su razrađene, literatura je isto super. Drago mi je i što smo se povezali kao ekipa, bit će nam teško kad se razdvojimo, već dogovaramo druženje na ljeto, kao da smo razred! Ovdje upoznaš ljude koji imaju isti cilj, istu ljubav, uvijek imate o čemu razgovarati, razrađujete ideje i družite se.
Pročitaj više

Projekt - Otvaranje restorana u Bavarskoj

Otvaram vrlo mali i ugodan fine dining restoran, a kasnije se nadamo da ćemo raditi i catering za vjenčanja u njemačkim dvorcima. Program mi je dao bolju predstavu o tome što znači raditi u profesionalnoj kuhinji. Također sam naučio i upoznao se sa sastavljanjem jelovnika. Znam koliko truda treba uložiti u sastavljanje dobrog jelovnika.
Pročitaj više