Studenti

Kulinarstvo s planom

Najdraža lekcija mi je bila kada smo pripremali beef steak, a najdraže jelo koje sam spremio na programu bila su pačja prsa s pireom od batata i meda s karameliziranim fileima od naranče.
Pročitaj više

Edukacija i karijera odmah nakon mature

Program mi je definitivno proširio vidike što se tiče razmišljanja o kuhanju i kulinarstvu. Vidjeli smo mnoge nove stvari, putovali na stručne izlete i slušali guest chefove. Sve je to doprinijelo kvaliteti; upoznali smo chefove raznih karaktera i vidjeli kako se pristupi radu mogu razlikovati.
Pročitaj više

Od ljubavi prema kolačima do Budi Foodie stipendistice

Alumna Marina voljela je peći kolače odmalena, ali se profesionalno okrenula slastičarstvu po završetku srednje škole kada je upisala program Profesionalni slastičar. Iza nje je užurbanih i inspirativnih par godina, a najbolje je tek pred njom - nakon što je završila program i odradila staž, njena karijera pravocrtno kreće uzlaznom putanjom. Marina je jedno vrijeme radila u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici Vis a Vis by Vincek, a dobitnica je i stipendije koju dodjeljuje zaklada Budi Foodie te je sudjelovala na prestižnom gastronomskom kongersu Chef's Stage i bila jedna od pobjednica natjecateljskog dijela.
Pročitaj više