Studenti

Svaki dan odrastam i napredujem

„Nakon stažiranja idem u Borgo Santo Pietro De Luxe Resort, gdje sam dobio ponudu za posao kao chef de partie. A u listopadu, kada resort više neće raditi, idem na stažiranje u Norvešku u Maaemo na dva mjeseca. Trenutno sam fasciniran nordijskom kuhinjom, i želim ju što više upoznati i doživjeti.“
Pročitaj više

Od IT-a do profesionalnog kulinarstva

“Privatni i profesionalni život u potpunosti su mi se razlikovali. Slobodno vrijeme koristio sam samo za istraživanje novih restorana i barova u Sydneyu, sve u želji da isprobam što više novih okusa i kombinacija. Stalno sam kuhao doma za prijatelje, uživao u eksperimentiranju, probavanju novih namirnica i začina, a onda sam u jednom momentu shvatio da cijelo svoje slobodno vrijeme i zaradu trošim jedino i samo na hranu i putovanje.”
Pročitaj više

Slastičarski planovi koji nisu stavljeni na čekanje

Maeve O'Hara jedna je od onih čiji su planovi stavljeni na čekanje prošle godine. Ili ipak nije? Istina, Maeve jest odlučila odgoditi početak formalnog studija, ali nije htjela sjediti besposleno i čekati. Istražila je sve o kulinarskim školama u Europi, pronašla savršeni slastičarski program za sebe baš u Kul IN-u i ponosni smo što je danas jedna od naših alumnija!
Pročitaj više