Studenti

Profesionalno slastičarstvo na francuski način

„Vrlo brzo sam dobila potpunu slobodu po pitanju rada i već nakon trećeg tjedna sve slastice sam počela kreirati samostalno. Jako sam sretna što su mi pružili tu priliku. Usudila bi se reći da sam puno napredovala, osjećaj rada u profesionalnoj kuhinji definitivno mi više nije stran.“
Pročitaj više

Svaki dan odrastam i napredujem

„Nakon stažiranja idem u Borgo Santo Pietro De Luxe Resort, gdje sam dobio ponudu za posao kao chef de partie. A u listopadu, kada resort više neće raditi, idem na stažiranje u Norvešku u Maaemo na dva mjeseca. Trenutno sam fasciniran nordijskom kuhinjom, i želim ju što više upoznati i doživjeti.“
Pročitaj više

Nova generacija chefova iz istočne Europe

Osim što nudi brojne mogućnosti zapošljavanja, kulinarstvo je kreativno, zanimljivo, ima prostora za neprestano učenje i usavršavanje, pruža i šansu za rad u cijelome svijetu. U Kul IN-u se tako sve više okupljaju mladi kuhari iz cijeloga svijeta s ciljem da steknu nova iskustva, prijateljstva i znanja. Za ovu priču htjeli bismo posebno istaknuti perspektivni tim mladih chefova iz istočne Europe za koje vjerujemo da će pokrenuti male kulinarske revolucije u svojim zemljama. Upoznajte ih.
Pročitaj više

Kreativnost kao prioritet

„Na drugoj godini studija dijelila sam stan s pet cura, i negdje u to vrijeme postala sam opsjednuta s pečenjem. Moje cimerice bi svako jutro u kuhinji dočekale tri vrste kolača. Na kraju su zaključile da moram nešto poduzeti oko toga. To je bio trenutak kada sam počela razmišljati da bi slastičarstvo moglo biti moja profesija.“
Pročitaj više

Na listi od 65 škola, Kul IN mi je bio prvi izbor

“Školovanje je bilo doista intenzivno, ali sam naučila puno o sebi. Po prvi puta sam se sama odselila u zemlju u kojoj nikoga ne poznajem, tako da mi je i to bilo zanimljivo iskustvo. Naučila sam se nositi s problemskim situacijama u kuhinji, kako ih rješavati s timom kojega sam tek nedavno upoznala, zatim živjeti s ljudima koje nisam poznavala, a najljepše od svega je bilo stvaranje novih prijateljstava. Prošla sam jedinstveno osobno putovanje, naučila nove vještine kuhanja, usavršavala se svakim danom sve više i uživala u svom napretku.”
Pročitaj više