Studenti

Gastronomija je naša prva ljubav

Andrii je bio vlasnik tvrtke za prodaju uredskog namještaja, a Tetiana je bila vlasnica marketinške agencije, inače novinarka po profesiji. Kao uspješni poduzetnici došli su do osobnog i profesionalnog zasićenja te su se odlučili u potpunosti promijeniti vlastiti život. Zamijenili su tako užurbani život grada, poslovne sastanke i medijsku pompu sa studijem kulinarstva u Kul IN-u i ALMA-i.
Pročitaj više

Snivajući slatke snove

Mala slastičarnica francuskog šarma sa sitnom dozom prgavosti, odmaknuta pomalo od očiju javnosti, a opet u samom središtu grada, Mak na konac, najljepše opisuje osobni svijet, najpoznatije hrvatske slastičarke Petre Jelenić. Zavirili smo iza kulisa te upoznali vrlo mladi i ambiciozni tim koji zajedno s Petrom radi na stvaranju novih vrijednosti u slastičarstvu. Dio tog tima je i Kul IN-ova polaznica programa Profesionalni slastičar, Mia Salman.
Pročitaj više

Nova generacija chefova iz istočne Europe

Osim što nudi brojne mogućnosti zapošljavanja, kulinarstvo je kreativno, zanimljivo, ima prostora za neprestano učenje i usavršavanje, pruža i šansu za rad u cijelome svijetu. U Kul IN-u se tako sve više okupljaju mladi kuhari iz cijeloga svijeta s ciljem da steknu nova iskustva, prijateljstva i znanja. Za ovu priču htjeli bismo posebno istaknuti perspektivni tim mladih chefova iz istočne Europe za koje vjerujemo da će pokrenuti male kulinarske revolucije u svojim zemljama. Upoznajte ih.
Pročitaj više

Chef Patissier s kanadskom i austrijskom adresom

Kul IN alumna Andrea Filipović doista je ostvarila interkontinentalnu karijeru u slastičarstvu, ali ne prestaje se školovati ni danas. Pohađa razne edukacije, a za vrijeme jedne od njih radila je pod budnim okom poznatog pastry chefa Karima Bourgija. Kao Chef Patissier Andrea radila je sve od Kanade do Austrije, gdje danas vodi slastičarski odjel i uveseljava goste kao pastry chef u hotelu s pet zvjezdica. Pročitajte priču ove ambiciozne i talentirane uzdanice slastičarstva.
Pročitaj više