Studenti

Od gastrovirginsa do vlasnika uspješnog restorana

Andrii i Tetiana bračni su par iz grada Harkiva u Ukrajini, a osim što zajedno dijele ljubav, odnedavna dijele i strast prema kuhanju. Njihova priča idealan je primjer kako nikada nije kasno za otkriti onaj pravi poziv. Kao uspješni poduzetnici došli su do osobnog i profesionalnog zasićenja te su se odlučili u potpunosti promijeniti vlastiti život.
Pročitaj više

Želim gastronomijom educirati

Tijekom studija ekonomije i menadžmenta u Litvaniji, Yaqub je odlučio uzeti godinu dana pauze kako bi upisao studij kulinarstva. Kao pravi mlad čovjek koji je još u otkrivanju svojih profesionalnih afiniteta, Yaqub se odlučio svoja znanja nadograditi u još jednom zanimanju.
Pročitaj više

Chef Patissier s kanadskom i austrijskom adresom

Kul IN alumna Andrea Filipović doista je ostvarila interkontinentalnu karijeru u slastičarstvu, ali ne prestaje se školovati ni danas. Pohađa razne edukacije, a za vrijeme jedne od njih radila je pod budnim okom poznatog pastry chefa Karima Bourgija. Kao Chef Patissier Andrea radila je sve od Kanade do Austrije, gdje danas vodi slastičarski odjel i uveseljava goste kao pastry chef u hotelu s pet zvjezdica. Pročitajte priču ove ambiciozne i talentirane uzdanice slastičarstva.
Pročitaj više

Kulinarstvo je čista komunikacija

Restoran Umami razlikuje se od ostalih restorana. Osim što pripremaju posebno ukusna jela također veliku pažnju pridaju estetici. Serviranje jela izuzetno je važan dio u procesu pripreme. Restoran ima ugodno uređen interijer i muziku koji upotpunjuju kompletan doživljaj hrane. U samo dvije godine što posluju nagrađen je prvom Michelin zvjezdicom, a uvjereni smo da će uskoro dobiti i drugu. Restoran ima vlastiti voćnjak, vrt s povrćem i začinskim biljem. Donosimo još jedno iskustvo sa stažiranja u Italiji.
Pročitaj više

Kada snovi postaju stvarnost

Svoja prva jela Bernard je počeo spravljati još kao dječak. S obzirom da se ljubav prema kulinarstvu nastavila tijekom odrastanja, logičan nastavak školovanja Bernard je vidio u srednjoj ugostiteljskoj školi. Temelje kuharstva koje je Bernard stekao u srednjoj školi, danas želi nastaviti nadograđivati. Kako pravi gastronomi uvijek nađu zajednički put jedni do drugih, tako je u ovoj gastronomskoj priči Nova TV otkrila skriveni kulinarski talent te odlučila pomoći Bernardu.
Pročitaj više