Gostujući predavači

Chef Andrea Ruisi

"Smatram da je kuhanje najbolji način da budeš u kontaktu s poviješću i različitim kulturama, ali i prirodom. Jer kada kuhaš, istovremeno aktiviraš sva svoja osjetila, sluh, vid i dakako okus."
Pročitaj više

Crna slavonska svinja genetsko je čudo

Tihomir Smoljanec, vlasnik tvrtke Meat the King, majstor odležavanja mesa i istinski zaljubljenik u kvalitetu pasmine crne slavonske svinje, svojim gostujućim predavanjem još jednom je polaznicima uspješno ukazao na važnost kvalitete i podrijetla namirnica. I dok se baby beef rib steak pripremao na tavi, a polaznici slasno degustirali dry aged beef T-bon, Tihomir je s nama podijelio svoja razmišljanja o stočarstvu i mesu općenito.
Pročitaj više

Dim sum - disciplina života

Kulinarska baština Kine ostavila je neprocjenjiv utjecaj na globalnu gastronomiju. Jedinstvene tehnike termičke obrade, spajanja i serviranja namirnica ili začina i danas su primjer proučavanja i divljenja kuharima iz cijeloga svijeta. Disciplinu i šarm kantonske kuhinje predstavili su nam naši gosti, prvoklasni chefovi, Chan Chun Hung i Leung Kim Sum, predavači Kineskog kulinarskog instituta ICI iz Hong Konga. Okusite s nama čari Hong Konga i otkrijte tajnu klasičnog kantonskog dim sum-a.
Pročitaj više

Najbolja Michelin chefica u Kul IN-u

“Kada sam počela, radila sam kuhinju koja nije predstavljala mene, prezentirala je samo tehnike i namirnice s kojima sam se naučila kuhati, ali u jednom trenutku sam shvatila da želim stvoriti kuhinju koja nosi dio mene, što nije nimalo jednostavno. Za razotkrivanje vlastitog identiteta i osobnosti kroz kuhanje potrebno je proći kroz dug proces, skinuti sve sa sebe, ogoliti se i dopustiti si slobodu.”
Pročitaj više
Prethodna 1 2 3