Gostujući predavači

Chef Andrea Ruisi

"Smatram da je kuhanje najbolji način da budeš u kontaktu s poviješću i različitim kulturama, ali i prirodom. Jer kada kuhaš, istovremeno aktiviraš sva svoja osjetila, sluh, vid i dakako okus."
Pročitaj više

Crna slavonska svinja genetsko je čudo

Tihomir Smoljanec, vlasnik tvrtke Meat the King, majstor odležavanja mesa i istinski zaljubljenik u kvalitetu pasmine crne slavonske svinje, svojim gostujućim predavanjem još jednom je polaznicima uspješno ukazao na važnost kvalitete i podrijetla namirnica. I dok se baby beef rib steak pripremao na tavi, a polaznici slasno degustirali dry aged beef T-bon, Tihomir je s nama podijelio svoja razmišljanja o stočarstvu i mesu općenito.
Pročitaj više

Dim sum - disciplina života

Kulinarska baština Kine ostavila je neprocjenjiv utjecaj na globalnu gastronomiju. Jedinstvene tehnike termičke obrade, spajanja i serviranja namirnica ili začina i danas su primjer proučavanja i divljenja kuharima iz cijeloga svijeta. Disciplinu i šarm kantonske kuhinje predstavili su nam naši gosti, prvoklasni chefovi, Chan Chun Hung i Leung Kim Sum, predavači Kineskog kulinarskog instituta ICI iz Hong Konga. Okusite s nama čari Hong Konga i otkrijte tajnu klasičnog kantonskog dim sum-a.
Pročitaj više

Novi okusi slastičarstva uz Roberta Bašića

U sklopu ciklusa gostujućih predavača kroz demo prezentacije i upoznavanja s eminentnim kuharima i slastičarima neprestano nastojimo polaznicima približiti kulinarsku profesiju. Na predavanju najpoznatijeg hrvatskog restoranskog pastry chefa i chocolatiera, Roberta Bašića tražilo se mjesto više. Kao vrhunski mentor, Robert Bašić bez okljevanja je odgovarao na sva pitanja, podijelio s nama svoja profesionalna i životna iskustva, ali i uspio nam prenijeti strast prema čokoladi.
Pročitaj više

Podučavam profesiju, a ne recepte

"Mislim da je kuhanje vrlo duhovita stvar. Kada nešto radiš radi samog procesa pripreme i uspiješ izaći van okvira tada ćeš dobiti najbolje rezultate. Rutina većinom ubija kreativnost, a njeno izbjegavanje uvijek mi je pružalo veliko zadovoljstvo."
Pročitaj više
Prethodna 1 2